GİZEM GÖRÜR

Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri Edirne’de vekil sayısının artması ile ilgili olumlu değerlendirmelerde bulundu.

VEKİL SAYISININ ARTMASI, EDİRNE İÇİN İYİ OLACAK

Ekonominin ve nüfusun artması sebebi ile vekil sayısının artmasının daha doğru olacağını belirterek açıklamasına başlayan Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Gönül isterdi ki bu vekil sayısı nüfus arttı diye artsın. Edirne’de sanayi olsun, tarım olsun, gelirler artsın, ekonomi büyüsün ve bundan dolayı vekiller artsın. Ama böyle olmadı maalesef. AKP’nin izlediği yanlış politikalar sayesinde ülkemizde boşanmalar bile arttı. AKP’nin ekonomik politikaların yanlışlığı aile içi gerginlikleri bile arttırdı. Ama vekil sayısı 600’e çıktığı için Edirne’de de milletvekili sayısı arttı. Bazı illerde 2 3 tane vekil arttı. Bizde de vekil sayısı 4 oldu. Tabi ki vekil sayısının artması Edirne açısından iyi olacak. 4 değil 5 vekilimiz olsun. Ama nüfüs artışı sebebi ile olsaydı keşke. Ama şuan Edirne’den göç var. Köyler boşalıyor. Bundan 20 yıl önce Edirne ve Tekirdağ nüfusu aynıyken, şimdi Tekirdağ nüfusu 1 milyona yaklaştı. Edirne hala 400 bin civarında.”

EDİRNE, YATIRIMLARDAN EN AZ PAY ALAN İLLER ARASINDA

Edirne’de yatırımların az olduğunu ve Edirne’nin göç almadığını belirterek açıklamasına devam eden Gaytancıoğlu, “Edirne, yatırımlardan en az pay alan iller arasında. Esnafın en fazla dükkan kapattığı yer Edirne, sigortalı sayısında azalma var, kaçak işçi sayısında artışlar var. Yeni fabrikalar kurulmuyor. İstihdam gelmiyor Edirne’ye. Bir de Edirne ekonomisinde çok önemli yere sahip olan buğday ayçiçeği ve çeltikte hep biz ithalat bağımlısıyız. Kendi üreticimize ödememiz gereken parayı başka ülkelerin çiftçilerine ödüyoruz ne yazık ki.” dedi.

EDİRNE’DE 4 VEKİLİN OLMASI EDİRNE’Yİ DAHA İYİ KALKINDIRIR

Erdin Bircan ise, vekil sayısındaki artışın Edirne’ye katkı sağlayacağını belirterek şunları söyledi: “Daha önce de 600’e çıktığını zaten biliyorduk. Şimdi bu uygulama resmileşti ama her yıl nüfus sayımına göre bu sayı değişebilir. Ama şimdi bu sayı 4 oldu. Bölgemizi 4 vekilin temsil etmesi bölgemiz için son derece önemlidir. Edirne’mizi daha fazla vekil temsil etmesi Edirne’mize katkı sağlar. Biz iki vekil 256 köye daha zor yetişiyoruz. Hep birlikte değerlendirme yapılır, yatırımlar hakkında daha fazla fikir ortaya atılır. Edirne’de 4 vekilin olması Edirne’yi daha iyi kalkındırır.”

PARLAMENTODA EDİRNE DAHA İYİ TEMSİL EDİLİR

Bircan, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bizim gidemediğimiz yerlere diğer arkadaşımız ulaşır. Parlamentoda Edirne daha iyi temsil edilir. Bölgemizde yapılacak çoğu şey hakkında da Ak Parti Edirne Milletvekilimiz Rafet Sezen ile oturup görüşüyoruz, istişare ediyoruz. Her Edirne’miz için sonuçta. Okan Vekilimiz ile de aynı şekilde istişareler yapıyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ