İl Genel Meclisi olağanüstü toplantısına AK Parti, CHP ve MHP Edirne İl Başkanları da katılarak, bildiriye destek verdi. Toplantıda ilk söz alan Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, “Edirne İl Genel Meclisi olarak ülkemiz tarihinde kara bir leke olarak gördüğümüz 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu ve benzeri girişimleri asla ve asla kabul etmiyoruz.” dedi.

TÜM SİYASİ TEŞKİLATLARIMIZLA MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ

Hazırlanan bildiriyi okuyan İl Genel Meclis Başkanı Geçmiş, hukukun üstünlüğü çerçevesinde demokrasinin ülkedeki tüm kurum ve kuruluşlarda yaşatılması ve geleceğe taşınmasının herkesin görevi olduğunu söyledi. Darbelere karşı olduklarını ifade eden Geçmiş, şunları söyledi: “İl Genel Meclisinde üç parti olarak farklı görüşlerimiz olsa da hepimizi tüm siyasi teşkilatlarımızla milli iradenin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize milli iradeye Gazi Meclisine uzanacak her el karşısında seçilmişlerin ve halkın çelik iradesini karşılarında bulacaktır. Edirne halkının ve onların temsilcisi olan İl Genel Meclisi üyelerimizin demokrasiye olan inancı tamdır. Halkımız ne darbeye ne de Türkiye Cumhuriyetinin temele değerlerine kimsenin dokunmasına izin vermeyeceğini dost, düşman herkese göstermiştir. Ayrıca demokrasinin vazgeçilmezi olan parlamentomuzu oluşturan tüm siyasi partilerimiz de milletten aldığı yetkiyi millet için kullanması gerektiği bilincinden taviz vermemiş halkımızdan aldığı güç ile demokrasi sınavından başarı ile geçmişlerdir. Cumhuriyete ve demokrasiye bağlılık konusunda taviz vermeyeceğimizi herkesin görmesi ve bilmesi gerekmektedir. Bugün askeri darbe karşısında tepkisini gösteren milletimizin yarın da her türlü darbeye karşı aynı dimdik duruşunu sergileyeceğini görmek de geleceğe olan inancımızı bir kez daha güçlenmiştir. Halkın oyu ile seçilmiş bir hükümeti devirmenin meşru yolu sandıkta olur. F-16’lar ile olmaz. Ancak Silahlı Kuvvetler halkımızın göz bebeğidir. Demokratik tepki sınırlarını aşan, ülkemize yakışmayan şiddet eylemlerinden uzak durulmasını vatanının seven Mehmetçiklerimize de sahip çıkılmasını halkımızdan rica ediyoruz. Hain darbe girişimi sürecinde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize de başsağlığı diliyoruz. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür.”

Daha sonra mecliste kısa birer konuşma yapan AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, gösterilen birlik ve beraberliğin darbecilere geçit vermediğini belirttiler.