HABER MERKEZİ

Galeri önündeki Atatürk heykelini bir süre inceleyen çocukların, ayrılırken heykelin elini öpmesi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Edirne'nin Karaağaç Mahallesinde bulunan Sanat Galerisinin önünde sergilenen Atatürk Heykelini meraklı gözlerle inceleyen ve ayrılırken heykelin elini öpen çocukların görüntüsü, sosyal medya ağlarında fenomen haline geldi. 

Edirne'de heykeltıraş Müslüm Özcan'ın Karaağaç'taki sanat galerisinin önünde güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 
Yoldan oyun oynayarak geçen 10 yaşlarında 4 küçük çocuk sanat galerisinin önündeki heykelleri fark etti. 2’si kız 4 çocuk heykelleri incelemeye başladı. Önce boğa heykeline baktılar sonra da Atatürk heykeline yöneldiler. Çocuklar Atatürk heykelini dokunarak inceledi. Sanat galerisinin önünden ayrılma vakti geldiğinde ise izleyenleri duygulandıran anlar yaşandı. Çocuklar Atatürk’le elini öperek vedalaştı. Atatürk heykelinin elini öpüp başlarını dokunduran çocuklar yollarına devam etti
ÇOK DUYGULANDIM
Atölyede çalıştığı esnada çocukların davranışlarını son anda görerek yanlarına gittiğini belirten Özcan, “Dün akşam saatlerinde atölyemde işlerimle uğraşıyordum. Ardından 4 küçük çocuğun atölyenin önünde gezdiğini fark ettim. Çocukların son anda Atatürk'ün elini öptüğünü gördüm. Hatta bir kız çocuğu yanaklarını Atatürk'ün eline sürdü. Bu beni çok duygulandırdı. Yanlarına gidip 'Sizlerle gurur duyuyorum.' dedim. Ardından kamera kayıtlarını açarak kamuoyuyla paylaştım. Bu durum gerçekten çok hoşuma gitti.” diye konuştu.