Edirne’de karnında ölen bebeğinin ameliyatla alınmasının ardından aşırı kanama sonucu tedavi gördüğü özel hastaneden sevk edildiği üniversite hastanesinde yaşam savaşını kaybeden Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Sevda Can (42), eşi, oğlu ve yakınlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü özel hastane ve doktorla ilgili soruşturma açarken, polis memurunun ailesi de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Edirne Emniyet Müdürlüğü Muharebe Elektronik Şube Müdürlüğü’nde görevli 21 yıllık polis memuru Sevda Can, geçen 9 Eylül gecesi rahatsızlanarak özel hastaneye kaldırıldı. 8.5 aylık hamile olan Can’ın karnında öldüğü belirlenen bebeği ameliyat alındı. Daha sonra ise şiddetli kanama nedeniyle özel hastaneden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakımda tedavi gören Sevda Can, 26 gün sonra yaşam savaşına yenik düşerek 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşti.

EMNİYETTE UĞURLAMA TÖRENİ

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından polis memuru Sevda Can için görev yaptığı Edirne Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, polis memuru eşi Gürol Can, 14 yaşındaki oğlu Yiğit Can ve meslektaşları ile yakınları katıldı. Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Gürol Can ve oğlu, bahçede meslektaşlarının taziyelerini kabul etti. Hayatını kaybeden Sevda Can’ın cenazesi ise Türk bayrağına sarılı tabutla meslektaşlarının omuzlarında getirildi. Tören boyunca oğlu Yiğitcan’ın elini bir an olsun bırakmayan acılı eş Gürol Can, gözyaşlarına hakim olamadı.

VALİ ŞAHİN: HEPİMİZİN KADERİ FARKLI

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, polis memurunun en dinamik olduğu yaşta ölümünün herkesi çok üzüntüye boğduğunu ifade ederek, “Daha gencim, daha yaşım ne? Dememek lazım. Bakın 42 yaşında, en hareketli, en dinamik olduğu bir yaş. İşte bu yaşta, bence şehit mertebesinde olan çünkü dünyada nesli devam ettirmek için uğraşı sarf etmiş, her şeye rağmen ‘çocuğumu doğuracağım’ diye kendine ahdeden bu hanımefendi bence şehit hükmündedir. Ne yapsak boş, işte hepimizin kaderi farklı, farklı. Her bir kaderin üzerinde kader vardır, ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Değerli ve çok sevilen polisimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşım genç, şuyum, buyum demeler hepsi havadır, cıvadır.” dedi.

DOĞMAMIŞ KIZINA ÇELENKLİ VEDA

8.5 aylık halime olan eşini ve doğacak olan kız bebeğini kaybeden polis memuru Gürol Can ile oğlu Yiğitcan’ın hazırlattığı çelengin üzerine “Annemiz ve kızımıza uğurlar olsun” yazdırması dikkat çekti. Edirne Emniyet Müdürlüğü’ndeki uğurlama töreninin ardından Sevda Can’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, polis mangasının omuzlarında araca taşındı. Sevda Can, Mevlana Camii’ndeki öğle namazının ardından Yeni Şehir Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Sevda Can’a ilk müdahalede bulunan ve ölü bebeğin alındığı ameliyatın yapıldığı özel hastane ile doktor hakkında idari soruşturma başlattı. Can’ın ailesi de Edirne Cumhuriyet Savcılığı’na doktor hakkında ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Polis memuru Sevda Can’ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.