HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Toplantısı dün gerçekleştirildi.

Saat 17.00’de başlayan ve Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ın Ankara’da olması sebebiyle Meclis 1. Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlığında yapılan toplantıda, AK Parti’li Üye Mehtap Perçin ile CHP’li Üye Nilüfer Erk Oğuz mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı. Toplantıya izleyici olarak CHP Keşan eski İlçe Başkanları Ufuk Kanışkan ile Vedat Koyuncu ve AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyesi Savaş Pekdemir ile Edirne İl Genel Meclisi üyesi Adnan Vural katıldı.

Toplantıda ilk olarak Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nden gelen Müteferrik Atıksu ve Yağmur Suyu Şebeke Hattı için kredi kullanılması, Zabıta Müdürlüğü’nün hazırladığı yönetmelik gündeme ilave edildi.

Toplantıda daha sonra gündeme geçildi.

İlçede Elektronik Denetleme Sistemi kurulması ve bu konuda İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Belediye arasında protokol yapılması maddesi hakkında bilgi veren Ersoylu, “Valilik ve Emniyet’ten gelen talepler vardı. Daha önce konu yasal olmadığı için biz bu işi kabul etmemiştik. Bakanlık şimdi işi yasal zemine oturttu. Şimdi sadece şehir dışından geçen yollarda EDS Sistemi’nin kurulmasını planlıyoruz.” dedi.

Ersoylu, daha sonra bilgi vermesi açısından Ulaşım Hizmetleri Müdürü Barış Keleş’e söz verdi.

Kurulacak sistemin özellikle can ve mal kaybını önlemek için yapıldığını ifade eden Keleş, sistemde anlık hız kontrolü yerine koridordaki ortalama hızın baz alınacağını söyledi.

Oy çokluğu ile kabul edilen bu madde sonrasında Belediye sınırları içersinde Asfalt Kazıma ve Bitümlü Sıcak Karışım Yapılması işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kredi kullanılması maddesi görüşüldü.

Yaklaşık 2 milyon TL’lik kredi ile ilgili Meclis’e bilgi veren Ersoylu, “Yollardan hepimiz şikayetçiyiz. Ancak altyapı çalışmalarının da doğal gaz çalışmalarının da yapılması gerekiyor. Doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda yama çalışması yapıyoruz. Ana arterlerde söz konusu çalışmalar bittikten sonra asfalt ve kaldırım çalışmalarımız olacak. Keşan’a yakışan yollar yapacağız. Kalıcı yollar yapılacak.” dedi.

Oy çokluğu ile kabul edilen madde sonrasında birbiri ile bağlantılı olan ve Belediyede mevcut bulunan memur kadrolarında düzenlemeler yapılmasını içeren 2 madde görüşüldü ve biri oy birliği diğeri de oy çokluğu ile kabul edildi. Daha sonra gündeme ilave edilen Müteferrik Atıksu ve Yağmur Suyu Şebeke Hattı için 5 milyon 270 bin TL’lik İller Bankası’ndan kredi kullanılması maddesi görüşüldü.

Daha önce kanalizasyon ve yağmur suyu kanal çalışması sırasında gerek görülmeyen yerlerde yeniden çalışma yapılmasını kapsayan madde oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Zabıta Müdürlüğü’nden gelen ve emir ve yasakları içeren yönetmeliği ele alındı. Bu madde Meclis üyelerinin incelemesi için oy birliği ile Temmuz Ayı Meclisi’ne bırakıldı.

Toplantıda son olarak Kent Revizyon İmar Planları ele alındı ve süreç hakkında bilgi verildi.

İller Bankası’ndan Şehir Plancısı Birgül Ekşi, Ankara İmar Planlama Harita Kentsel Dönüşüm Şirketi’nden Şehir Plancısı Okan Erkılıç’ın katıldığı bu bölümde kamu yararı gözetilerek plan revizyonu yapıldığı, bazı bölgelerde kat artırımına gidildiği, Keşan’ın trafiğini rahatlatacak işlevsel bir ring yolu oluşturulduğu bildirdi.

Bu madde oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Ersoylu, konuyla ilgili tüm Meclis üyelerinin çalışmalara katılmasını planladıklarını, mahalle mahalle detaylı şekilde planların ele alınacağını, sonrasında planların 1 ay süreyle askıda kalacağını, bu sürede STK ve vatandaş görüşleri alınacağını ve itirazların değerlendirileceğini, sonrasında tekrar Meclis’e geleceğini ve planların burada onaylandıktan sonra yürürlüğe geçeceğini bildirdi.

Toplantıyı kapatan Ercan Ersoylu, alınan kararların Keşan’a ve bölgeye hayırlı olmasını diledi ve verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti.

Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 6 Temmuz 2017 Perşembe günü gerçekleştirilecek ve saat 17.00’de başlayacak.