Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2013 Yılı Teknik Destek Programı’na alınan “Aile Mutluluğu Toplumsal Huzurumuz” adlı proje kapsamında Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen seminer dün verildi.

Sevim Yenice Konferans Salonu’nda saat 10.00’da başlayan seminere Kaymakam Bekir Dınkırcı, Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Nergis Karaağaçlı, Keşan, İpsala ve Enez’de görev yapan polis memurları ile Ahmet Yenice İlkokulu’nun bazı öğretmen ve öğrencileri katıldı.

YABANCILARIN SAZI İLE BİZİM TÜRKÜLERİMİZ SÖYLENMİYOR

Seminer Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya tarafından emniyet mensupları ve öğrencilere olmak üzere iki bölüm halinde verildi. Program öncesinde basın mensuplarına vereceği seminer hakkında bilgi veren Kapaklıkaya, bugüne kadar 76 il ve 150 ilçede benzer seminerler verdiğini kaydederek şunları söyledi:  “Memleketimizin şahlanması için insanlarımızın mutlu, olumlu düşünen ve huzurlu olması gerektiğine inanıyorum.  Bugün burada vereceğimiz bu seminerde polislerimizi bol bol güldüreceğiz. İyi ki bu mesleği yapıyoruz diyecekler. Öğrenci kardeşlerime de derslerini nasıl severler, gelecek hedeflerini nasıl oluştururlar buna dair iletişimin pin kodlarını anlatacağım. Türkiye’nin her yeri insan dolu ve seminerlerim için gerekli olan tüm malzemelerimi buradan topluyorum. 6 farklı ülkenin eğitimcilerinden eğitimler aldım ve yabancıların sazı ile bizim türkülerin söylenmediğini anladım. Dünyanın her yerinde insan aynı sadece bazı yerel özellikleri farklı. Herkes iyiyi, güzeli, başarıyı istiyor ama bunun yollarını bize kimse göstermiyor. Aile ve toplumda huzurun kaynağında insanın önce kendisini  daha sonra da karşısındakini anlaması geliyor. İnsan kendisiyle savaş halindeyse etrafında barışacak hiç kimse yoktur.  İnsan kendisiyle barışıksa da karşısında kavga edeceği hiç kimse yoktur.”




Daha sonra seminere geçildi. Kapaklıkaya, her bölümü birer saat kadar süren seminerde izleyicileri zaman zaman güldürdü zaman zaman da derin düşüncelere sevk etti.