Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde görev yapan okul/kurum müdürlerine yönelik dün Ahmet Yence Konferans Salonunda eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Keşan Milli Eğitim Şube Müdürleri Harun Büker, Ercan Aktimur, İpsala Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Palabıyık, Enez Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Uzun ve okul müdürlerinin katıldığı toplantı Şube Müdürü Harun Büker’in açış konuşmasıyla başladı. Bilgilendirme toplantısında Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümünde uzman olarak çalışan Mutlu Cömert tarafından eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleriyle ilgili şu bilgiler verildi:

“Ödüller için başvurular 2016/2017 eğitim öğretim yılı II. Dönem Nisan ve Mayıs aylarında yapılacaktır.

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri ile 2023 Türkiye vizyonunun gerektirdiği hedeflere ulaşılması; yönetici, öğretmen ve öğrencileri yenilikçi uygulamaları hayata geçirmelerini teşvik ederek eğitim ortamlarının kalitesinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda yapılacak yenilikçilik ödülleri faaliyetleri; Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Bilimsel ve Teknolojik Faaliyetler, Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi, Eğitim Öğretime Erişim ve Yönlendirme, Olumlu Tutum ve Davranışların Geliştirilmesi kategorilerinde gerçekleştirilecektir. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ne,  Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her kurum, öğretmen, yönetici ile lise ve üstü kademelerde öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabilecektir.

 2015-2016, 2016-2017 eğitim ve öğretim yıllarında belirtilen kategorilerde gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilecektir Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri başvuruları; bireysel veya kurumsal olarak http://eoyo.meb.gov.tr/Login.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.”