Keşan Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından dün Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilçemizde faaliyet yürüten muhasebeciler ve vergi mükellefleri 1 Ocak 2016 Cuma günü başlayacak olan “Elektronik tebligat” konusunda bilgilendirildi.

Saat 14.00’de başlayan toplantıya Edirne Vergi İdaresi Başkanı Selahattin Başkal,  Gelir İdaresi Grup Müdürü Hasan Ahmet Erdal, Keşan Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Alioğu, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Keşan Şubesi Başkanı Haluk Kaba,  Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan Dülgerler İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Bülent Gezer, ilçemizde faaliyet yürüten muhasebeciler, mali müşavirler ve vergi mükellefleri katıldı.

 Toplantının açış konuşmasını yapan Hamza Cihaner, 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olan Elektronik tebligat” hakkında bilgilendirmede bulunacaklarını belirterek sözü Edirne Vergi İdaresi Başkanı Selahattin Başkal’a verdi. İlk olarak tebligatın genel bir tanımını yapan Başkal, “Bilgi veya haberin gerekli makam veya onun vasıtası ile hukuki taraftan etkilenmeleri amaçlanan kişilere kanuna uygun bir şekilde bildirilmesi ya da belgelendirilmesi anlamına gelir” dedi.

GEREKLİ HUKUKİ ZEMİN OLUŞTURULDU

Tebligatın Anayasa ile güvence altına alınmış iddia ve savunma hakkının tam olarak savunabilmesi için bu suretle adil bir yargılanmanın yapılmasını amaçlayan önemli bir araç olduğunu da kaydeden Başkal, “Bilindiği üzere Vergi Usul Kanunu’nun 93. İle 109 maddeleri tebliğ hükümlerini düzenlemiştir.  Maliye Bakanlığı 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olan elektronik tebligatın usul ve yöntemlerini belirlemiştir. Ayrıca Tebligat Kanunu’nun 7 Maddesi’nde da gerekli hukuki zemin oluşturulmuştur” diye konuştu.

İLGİ VE GAYRET BEKLİYORUZ

Konuşmasının sonunda başvuruların son günlere bırakılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkal, şunları söyledi: “Çünkü bizim irademizin dışında bazı aksamalara yol açmamak veya doğabilecek aksaklıklara imkan vermemek anlamında mümkünse önümüzde daha 1 aylık bir süre var ama ben buraya gelmeden önce bilgi aldım. Bu konuda daha henüz %50 seviyesine bile gelinmemiştir. Gönül ister ki son haftaya kalmadan biz artık başvuruda bulunacak olanların yaklaşık %95’ini, %98’ine ulaşalım inşallah. Bu konuda sizlerden büyük bir gayret ve ilgi bekliyoruz”

Toplantı daha sonra Cihaner’in slayt gösterimi eşliğinde “Elektronik tebligat” hakkında bilgi vermesi ve konuyla ilgili sorulan soruların cevaplandırılmasıyla 1,5 saat kadar devam etti.