Emlakçı Kudret Uybaş, dün yaptığı açıklamada, Erikli Sahili’nde emlak sektörü açısından iyi bir sezon geçirildiğini belirtti.

Öncelikle sezonun başlangıcı olarak değerlendirilen Ramazan Ayı ve sonrasındaki bayramı tatiliyle ilgili bilgi veren Uybaş, “Erikli’de Ramazan Ayı geçtiğimiz yıllara oranla daha kötü geçti. Konuklamada boşluklar oluştu. Ramazan’dan sonra fiyatlar yükseldi. 250-300 TL aralığında 40 gün boyunca evler çalıştı. Gelir anlamında esnaf sezonun tamamından memnundu. İyi bir sezon geçti. Her geçen yıl Erikli’de konaklama standartları iyiye doğru gidiyor. Genelde Erikli’de esnaf müşteri portföyünün düşüş içerisinde olduğundan şikâyetçiydi. Bu yıl bunu ben çok fazla gözlemlemedim. İyi bir sezon geçti. Tatilciler açısından baktığımızda ise alt yapı sorunları çok fazla olmadı. Ancak az da olsa şikâyetler oldu. Konut fiyatlarına bakıldığında geçtiğimiz yılın Temmuz ayı ile kıyasladığımızda bu yıl ülke genelinde artış var. Edirne’ye bakıldığında ise fiyatlarda %15-20 civarında bir artış söz konusu.” dedi.

SIFIR KONUT FİYATLARI ARTIYOR

Kudret Uybaş, son yıllarda Keşan’da yeni konutların arttığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Keşan’da ev fiyatları yükseldi ve yükselmeye de devam ediyor. Keşan’daki konut arzı talebin üzerinde. İyi fiyatlardan da konut satışı gerçekleştiriliyor. Ancak ikinci el, sobalı veya kaloriferli daireler şuanda bekliyor. İkinci el konut fiyatları düşmeye devam ediyor. Son 1-1,5 aydan beri döviz fiyatları ve faizlerin geldiği nokta açıkçası konut satışlarını durdurdu. Birçok inşaat firması 1 Kasım’da yapılacak olan seçimleri bekliyor. Faizler bu durumda olursa çalışmaları durdurmak isteyen müteahhitler var.

YAZLIK KONUTLARIN FİYATLARI YÜKSELDİ

Yazlık konutların fiyatlarında da ciddi yükselmeler olduğunu dile getiren Uybaş, “Keşan’ın merkezi dışında sahil kesimlerde de fiyatlar aşırı şekilde yükseliyor. Sahillerde %30-40 oranında bir fiyat artışı söz konusu. Bu durumun yaşanmasında yüksek kira gelirli etkili oluyor. Erikli’de fiyatlar çok yükseldi. Sahillerde her geçen gün evi olan Keşanlı sayısı azalıyor. Konut almayı düşünen vatandaşlar bu fikirlerini ertelemesin. Faizlerin yüksek olması insanları korkutuyor. Ancak faiz oranlarının düşmesi halinde krediler yeniden yapılandırılabilir. Konut kredileri yapılandırabiliyor. İnsanlar beğendikleri evi beklememeli.” şeklinde konuştu.