BÜLENT SAYLAM

Sazlıdere’ye yapılması planlanan Saros FSRU doğal gaz taşıma hattının turizme darbe vuracağı görüşü de dile getirildi. Kiralık ev sıkıntısının Keşan’a tayin olan yeni askeri birliğin etkisi olduğunu söyleyen emlakçılar, Kurtuluş Caddesindeki yıllardır boş duran askeri lojmanları da gündeme getirdiler. Sahillerde ve Keşan’daki emlak sektörü hakkında görüşlerine başvurduğumuz Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, Kahramanlar Emlak İşletme Sahibi Özgür Kahraman, Keşan’da kiralık ev sıkıntısının olduğunun söylediler.

SAROS BİTER SAROS TRAKYA’NIN CENNETİ

Yaz sezonunun diğer yıllara göre geç başladığını dile getiren, Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, “Şu an fiyatları çok kırık piyasa çok durgun inşallah canlılık gelecek. Bu sezon başlamadan bitti diyebiliriz. Seçim 2. Tura kalmadı ‘1 Temmuz’da sezonu açacağız’ dedik, Temmuz ayı geçti açamadık. Sazlıdere’ye BOTAŞ’ın limanı yapılacak inşallah olmaz. Olursa Saros biter Saros Trakya’nın cenneti. Ayın 19’unda STK’lar (Sivil Toplum Kuruluşları) dahil hepimiz Sazlıdere’de olacağız. Bu yapılan proje bölgeye çok büyük zarar getirir. Kâr getirisi 1’se zararı milyondur. Bir an önce yetkilileri kimse bu, doğalgaz projesi ile ilgili Saros’tan vazgeçsinler” dedi. 

1+1 EVE, 2+1 EVE ÇOK İSTEK VAR

Son yıllarda artan kiralık ev sıkıntısının bu sene daha arttığını söyleyen Güngör, “Üniversitesinin açılmasıyla birlikte Keşan’da kiralık ev sıkıntıları arttı. Şu anda 1+1 eve, 2+1 eve çok istek var. Keşan’da müteahhit arkadaşlarımız çok kazanacaktır.” şeklinde konuştu. 

YAYLA VE ERİKLİ’DE BU SENE SEZON GEÇ BAŞLADI

Temmuz ayının 10’nundan sonra hareket başladığını kaydeden Kahramanlar Emlak İşletme Sahibi Özgür Kahraman da konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Herkes kendini psikolojik olarak 2.tura tura göre ayarlamış. İlk tur bitti herkes gelir diye düşündük ama üniversite sınavları da araya girince Yayla ve Erikli’de bu sene sezon geç başladı.” 

O GÜN YER BULURUM DİYE GELENLER MAĞDUR OLUYOR

Festival sayısının artmasının işlerini arttırdığını ifade eden Kahraman, şöyle konuştu: “Bu sene festival 4 tane var ama biri çok yoğun festivalde herkes ‘yer bulurum’ diye önceden rezervasyon yapmıyor ama şu an festivallerde rezervasyonlar doldu. O gün yer bulurum diye gelenler mağdur oluyor, fiyatlar festival zamanı biraz yükseliyor bayramlarda olduğu gibi. Ağustos ayında yapılacak festival için yerler şimdiden doldu.” 

FESTİVAL ZAMANI ERİKLİ DOLUYOR BULAMAYANLAR YAYLA’DAN EV TUTUYORLAR

Festivallerin Keşan’a da çok yararı olduğunu hatırlatan Kahraman, “Erikli’ye gelenlerin hiç olmazsa yüzde 50-60’ı Keşan’a uğruyor. Küçük bir şey bile alsa katkısı var. Festival zamanı Erikli doluyor bulamayanlar Yayla’dan ev tutuyorlar, çevre bölgelerden tutuyorlar bu sadece Erikli’ye değil çevresine de faydalı oldu.” şeklinde konuştu.   

EMLAKÇILARI BİLE GEZSE EV YOK 

Keşan’da esas sıkıntılarının kiralık ev olduğunu dile getiren, Kahramanlar Emlak İşletme Sahibi Özgür Kahraman, sözlerini şöyle tamamladı: “Kiralık evde büyük sıkıntı var. Kiralık ev yok şu an da tayinci geldi. 400 tane sözleşmeli asker geldi. Zaten sıkıntı vardı lojmanlar yok. Bu lojmanların bir an önce yapılıp piyasaların rahatlaması lazım. Şimdi nasıl olsa ev bulunmuyor deyip kiraları arttırdılar, kiralar şuan aşırı yüksek. Yukarıda adliyenin orda yapılan evler tamamlanmadı, tamamlansa bir nebze yine rahatlayacak piyasa. Şu an yabancı biri gelip Keşan’da turlasın sahibinden baksa değil emlakçıları bile gezse ev yok. Benim elimde hiç kiralık yok mesela. Emlakçının ve vatandaşın derdi kiralık ev, tayini çıkmış geliyor burada kiralık ev yok çok mağdur oluyorlar, ev olmadığı için biz de yardımcı olamıyoruz. Listede şu an 20-25 kişi ev bekliyor internete koymadan sıraya koyduk. Artık sırayla veriyoruz. Karanlık odası varmış düşünmüyor, ‘dışarıda kalacağıma tutayım’, ‘Doğalgazmış, kat kaloriferiymiş bakmıyor yeter ki tutayım’ diyor."

Emlakçının ve vatandaşın derdi:   Kiralık ev