Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, önceki gün gerçekleştirilen “Huzur Toplantısı”nda mahalle muhtarlarının sorunları dinlendi.

Değirmentepe Restaurant’ta gerçekleştirilen ve saat 09.30’da başlayan kahvaltılı toplantıya; Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Caner Aksungur, Asayiş Büro Amiri Emrah Üresin, Trafik Denetleme Büro Amiri Hasan Kızıldemir, Çevik Kuvvet Grup Amiri Burak Öz, Çocuk Büro Amiri Selahaddin Uslu, KOM. Grup Amiri Başpolis Memuru Murat Atlı, Başpolis Memuru Vedat Genççağı, Güvenlik Büro Amirliği görevlisi Polis Memuru Olcay Bilmiş, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlisi Polis Memuru Filiz Ceylan Durğut, Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, Aşağı Zaferiye Mahalle Muhtarı Fahrettin Özcan, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Muammer Gizlen, İspat Cami Mahallesi Muhtarı Mustafa Özkul, İstasyon Mahalle Muhtarı Levent Bağcı, Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır, Yeni Mescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ile gönüllü vatandaşlar katıldı.

Toplantıda daha önceki toplantılarda görüşülen konular üzerinde öncellikli olarak ilçe merkezi ve ana caddelerdeki trafik sorunları, hırsızlık ve dolandırıcılık olayları ile bu olaylara karşı alınacak önlemler ve öneriler görüşüldü.

Toplantıda; polis-vatandaş işbirliğinin önemi, olayların zamanında ve ihbarların eksiksiz ve olay mahallinin adresinin tam olarak bildirilmesi, ekiplerin en kısa sürede olay yerine intikal etmeleri, mahallelerde meydana gelen olayların değerlendirilmesi, motosikletli şahısların çoğalarak çevreye rahatsızlık vermesi, ayrıca mahalledeki kadınların yanı sıra yaşlı, çocuk ve kimsesizlerin korunması için polis – muhtar – vatandaş birlikte çalışmanın tüm kesimler için daha verimli olacağının önemine dikkat çekilerek, kontör ve ATM dolandırıcılığı, mahallelerde bulunan ve suça meyilli kişilerin yeri olan metruk binaların Belediye Başkanlığı’na bildirilmesi, şehir içi minibüslerinin durak haricinden başka yerlerde yolcu indirip bindirilmemesi, uyuşturucu ve uçucu madde kullanımı konusunda herkesin okul aile birliklerinin dahi duyarlı olması ayrıca ev ile işyerlerinde meydana gelebilecek hırsızlıklar konusunda vatandaşların dikkat etmesi gereken ve toplum olarak alınabilecek tedbirler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Muhtarlara; güvenlik açısından meydana gelebilecek her türlü olumsuzluğa karşı, özellikle mahalleye giren yabancı plaka ve kişiler üzerinde gece-gündüz duyarlı olunması ve olayların aydınlatmasında vatandaşların önemli rol oynayacağı konusunda uyarıda bulunuldu.

Daha sonra, söz alan mahalle muhtarları, mahallelerinde asayiş, trafik ahlak ve diğer konularındaki şikayet ve önerilerini dile getirdi.

KEMİK: “ŞEHİRİÇİ TRAFİK DÜZENLENSİN”

İlk olarak konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, Keşan’ın genel olarak en büyük sorununun çarşı merkezindeki trafik yoğunluğunun olduğunu belirterek, “Şehir merkezindeki trafik kısa zamanda düzenlenmeli. Özürlüler için ayrılmış park alanlarına diğer araçların park ettiklerine engel olunmalı. Ayrıca suç ve suça meyilli şahısların kullandıkları metruk binaların yıkılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

İŞLEK: “MOTORSİKLETLER TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKUYOR”

Daha sonra söz alan Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek, genel olarak mahallelerinde çok önemli bir sorunlarının olmadığını, şehir içi trafiğinin yoğunluğunun azaltılması gerektiğini söyledi.

Mahallelerinde bulunan okullarda, okul çevresinde okul dışından şahısların olduğunu ifade eden İşlek, “Motorsikletli şahıslar gece geç saatlerde çevreyi rahatsız ediyor ve pat pat tarzı motorlarından trafiği tehlikeye düşürüyor” şeklinde konuştu.

KALFALAR: “METRUK BİNALAR YIKILSIN”

Nedim İşlek’in ardından söz alan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Keşan’da ve mahallelerinde trafiğin yoğun olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Vatandaşlar, trafiğin gerçekten ne olduğunu bilmedikleri için ağır tonajlı kamyonların şehir merkezinde dolaşmaları tehlike arz ediyor. Metruk binalar yıkılmalı. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda ve diğer konularda okullardaki okul aile birliklerinin de yardım etmesi gerekiyor. Ayrıca hurda satan esnaf da şehir merkezinden kaldırılmalıdır.”

 ÖZCAN: “GENEL OLARAK BİR SORUNUMUZ YOK”

Aşağı Zaferiye Mahalle Muhtarı Fahrettin Özcan da, genel olarak mahallelerinde bir sorunlarının olmadığını, mahallelerinde bulunan Anafartalar ve Raşit Efendi İlkokullarında okul çıkış ve giriş saatlerinde yoğunluğun olduğunu, motosiklet sürücülerinin trafiği tehlikeye düşürdüklerini ve metruk binaların büyük bir sorun taşıdığını kaydetti.

ÖZKUL: “ŞEHİRİÇİ MİNİBÜSLERDEN SIKINTIMIZ VAR”

 

Özcan’ın ardından söz alan İspat Cami Mahallesi Muhtarı Mustafa Özkul, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarından çok memnun olduğunu dile getirerek, genel bir sorunlarının olmadığını, şehir içinde faaliyet gösteren yolcu minibüslerinin durak haricinde yolcu indirip – bindirdiklerini ve sıkıntı yarattığını belirtti.

BAYIR: “ARAÇLAR SÜRATLİ GİTMESİN”

Daha sonra söz alan Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır da, şunları söyledi: “Mahallemizde genel olarak bir problem yok. Mahallemiz, günden güne gelişiyor ve üniversite öğrencileri yoğunlukla bizim mahallede ikamet ediyor. Diğer muhtar arkadaşlarımın olduğu gibi benim de şikayet konum, araç ve motosikletlerin şehir içinde çok süratli seyretmeleri.”

BAĞCI: “KÜÇÜK BİR MAHALLEYİZ SORUNUMUZ YOK”

Bayır’ın ardından söz alan İstasyon Mahalle Muhtarı Levent Bağcı, mahallelerinin diğer mahallelere nazaran küçük bir mahalle olduğunu, genel anlamda bir sorunlarının olmadığını, askeriyenin boşalttığı boş arazi ile ilgili daha önce sıkıntı yaşadıklarını ancak bu sorunun artık ortadan kalktığını bildirerek, “Şehir içinde 3 tekerlekli kiralık bisikletler, trafiği tehlikeye düşürüyor.” Dedi

COŞKUN: “METRUK BİNALAR YIKILSIN”

Büyük Cami Mahallesi Muhtarı İlhami Coşkun da, mahallerinde metruk binaların çok olduğunu bu binaların suça meyilli şahıslar tarafından kullanıldığını, bu binaların yıkılması gerektiğini kaydetti

GİZLEN: “METRUK BİNALAR MAHALLEMİZİN KANAYAN YARASI”

Daha sonra konuşan Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Muammer Gizlen, şunları söyledi: “Diğer mahalleler de yaşanan metruk bina sorunu bizim mahallemizin de kanayan yarısı. Mahallemizde okul olmadığı için adres sisteminde sürekli değişiklik yaşıyoruz.”

KANTAR: UYUŞTURUCU KONUSUNDA DAHA DUYARLI OLUNMALI

Toplantıda son olarak söz alan Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, mahallelerinde bulunan okulların dış görünüşlerinden içlerine kadar bakımsız olduğunu, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan şahıslar üzerinde daha duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.