Dün saat 13.30 sıralarında, bir iş adamından seks görüntüleriyle şantaj ve tehditle para almak istedikleri öne sürülen 3’ü kadın 9 kişi polis tarafından düzenlenen ve ‘Temizlik 2’ adı verilen operasyonla gözaltına alındı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve KOM Grup Amirliği ekiplerince düzenlenen ‘Temizlik 2’ adlı operasyonda, ismi açıklanmayan bir iş adamından seks görüntüleriyle şantaj ve tehditle para almak istedikleri iddia edilen F.C.O. (38), K.O.O. (26), B.T. (22), O.T. (22), F.B. (19), O.Ş. (22), E.C. (18), G.K. (17) ve D.K. (15), Hastane Caddesi üzerinde bulunan bir park ile 5 eve eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalanarak, gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda; 10 adet imzalı boş senet, boş senet koçanları, 1 silah ve 4 mermi, 1 adet flaş bellek, iş adamına ait görüntüler, 6 bin TL nakit ile şantaj ve tehdit mesajlarının yer aldığı dokümanlar elegeçirildi. Gözaltına alınan 3’ü kadın 9 kişi, ifadeleri alınmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

8 kişinin bugün mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

Öte yandan operasyonda; 2 müdür, 5 komiser, 3 başpolis ve 51 polis memuru olmak üzere 61 personel görev aldı. Emniyet yetkilileri, Keşan’da 2014 yılı içerisinde çok büyük iki önemli operasyona imza atıldığını ifade ederek, “Amaç, suç ve suçlularla yasal sınırlar içerisinde en kesif şekilde mücadele ederek, suçları minimize etmektir. Yasal sınırlar içerisinde hiçbir suçlunun yaptığı suç yanına kar bırakılmayacaktır. Adaletin önüne çıkartılacaklardır.” dedi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.