Edirne İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantısında il genel meclis başkanı Mehmet Geçmiş ve başkanlık divanı Şenol Kılıç, Enver Erkan, Halil İbrahim Bulak ve Özcan Soyupak'ın önerisiyle Enez Edirne’de 2017 yılının pilot ilçesi ilan edildi.
BAŞKANLIK DİVANI TEKLİFİ
Başkanlık Divanı önerisinin üzerine 28 il genel meclis üyelerinin oy birliğiyle Enez, Edirne’de 2017 yılının pilot ilçesi olarak kabul edildi.
Bu karardan sonra söz alan il genel meclis üyesi Şenol Kılıç Enez’i tanıttı ve il genel meclis üyelerine teşekkür etti.
Teklifin sahibi Şenol Kılıç şunları söyledi:
TARİH DENİZ VE DOĞANIN CENNETİ ENEZ
“Bana üç kelimeyle Enez’i anlat deseler; tarih deniz ve doğanın cenneti diye tanımlarım. Kalesiyle ünlü Ayasofya kilisesiyle, Has Yunus Bey türbesiyle, M. Ö 6500 yıllarına dayanan tümülüs mezarlarıyla, kral kızıyla, üç kızlar hamamıyla, su terazisiyle, çan kulesiyle, Roma caddesiyle, İngiliz kışlasıyla, manastırıyla çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihçilerce geçmişteki nüfusunun 25000 civarında olduğu söylenen her karış toprağından tarih fışkıran Enez...
Milli park ilan edilen ünlü kuş cenneti Gala gölüyle, Gelibolu’ya kadar uzanan sahil ormanlarıyla, lagün gölleriyle, Meriç nehriyle, Hisardağ tepesiyle, limanıyla, manastır bölgesiyle, güneşin farklı battığı oksijen deposu havasıyla doğanın cenneti Enez...
Enez, Sultanice, Gülçavuş, Büyükevren, Vakıf, Karaincirli sahilleriyle, geniş altın gibi kum plajlarıyla,mavi ve tertemiz suyuyla,yılan balığıyla,kendi kendini dip akıntılarıyla temizleyen dünyada iki körfezden biri olan Saroz’un incisi Enez...
Bu kadar çok güzelliği bir arada bulunduran Enez kısa zamanda Trakya ve İstanbul’da yaşayan insanlarımızın çekim merkezi durumuna gelmiştir. Kış nüfusu 10500 olan bu şirin ilçemizin yaz nüfusu Edirne’den Kırklareli’nden Tekirdağ ve İstanbul’dan gelen yazlıkçılar sayesinde 150-200 binleri bulmaktadır. Artık bu ilçe Trakya ve İstanbul’un ikinci yerleşim alanı olmuştur. Kısacası Enez; Trakya’nın Bodrum’u Kuşadası Fethiye’si olmaya adaydır. Bu yüzdendir ki İstanbul ilçe belediyeleri buradan yerler kiralamakta ve satın almaktadırlar.
Tarihiyle doğasıyla turizmiyle büyük önem arz eden ilçemizin kendi imkan ve yöneticileriyle sorunlarını aşması mümkün değildir. Doğru yönlendirilmeye, doğru planlamalar yapılmasına ve sorunlarının acil çözümüne ihtiyaç vardır. Bugün burada aldığı kararla 2017 yılını Edirne’de Enez yılı o ilan eden Meclis'imize başta meclis başkanımız olmak üzere her meclis üyemize tek tek teşekkür ediyorum.
Başta Sn Valimizi, 3 milletvekilimizi, il genel meclisimizi, belediye başkanlarımızı,bölgede kampları bulunan İstanbul,Trakya Üniversiteleri ve İstanbul Başak Şehir belediyesini,iş adamlarımızı,odalarımızı ,derneklerimizi, tüm sivil toplum örgütlerimizi "ENEZE BİR ÇİVİ DE SEN ÇAK" kampanyası dahilinde Eneze sahip çıkmaya davet ediyorum. Çünkü artık Enez sadece Enezlilerin değil tüm Trakya ve İstanbul’un ikinci yaşam merkezidir. UNUTMAYALIMKİ;BAŞKA BİR ENEZ BAŞKA BİR AİNOS YOK!!!