Edirne İl genel Meclisi’nin oy birliği ile aldığı kararla 2017 Yılının Enez Yılı olarak ilan edilmesi ile ilgili başlatılan çalışmalar sürüyor. Enez İl Genel meclis Üyeleri’nin yönetiminde oluşturulan Eşgüdüm Komisyonu Keşan’daki tanıtım çalışmalarının ardından, Edirne’deki Enezliler, Enez Sevdalıları, Enez sahil sakinleri ve Edirne Basını ile Enez’i konuşacak. İl genel meclis üyesi Şenol Kılıç, 30 Nisan 2017 tarihinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Milletvekili Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu ve belediye meclis üyeleri ile oda başkanlarıyla Edirne’de buluşacaklarını belirtti.

BU YIL TRAKYA’NIN TANITIM YILIDIR

Şenol Kılıç açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Öncelikle bu yılı Enez tanıtım yılı olarak düşünüyoruz. Hükümetimizin, yatırımcı kuruluşlarımızın, iş adamlarımızın, çevre belediyelerimizin ve üniversitelerimizin gayretlerin Enez’e yönlendirecekleri bir yatırım yılı olmasını hedefliyoruz. Enez yılı olarak anılsa da, bu yıl Trakya’nın tanıtım yılıdır. Enez’in mevcut potansiyelini yaşama geçirmesi ve ekonomiye, istihdama, üretime kazandırılması Enez halkı ve tüm Trakya Bölgesi için önemli ve gecikmiş ortak çabadır.”

Kılıç, 30 Nisan’da yapılacak olan toplantıya tüm Enez sakinlerini ve Enez sevdalılarını bilgilendirmek üzere beklediklerini söyledi. Acar City Park’ta saat 10.30’da düzenlenecek olan kahvaltıda 2017 Enez Yılı’ndan beklenenler, yapılan çalışmalar, planlanan çalışmalar, katılanların görüş ve önerileriyle konuşulacak.