Enez Limanı açıklarında sahil güvenlik ekiplerince durdurulan teknede yasadışı yollardan Yunanistan’a geçmek isteyen 18 kaçak ve Türk kaptan yakalandı. Jandarmadaki sorgusunda kaçakları kişi başı 2 bin dolar karşılığı tekneyle Yunanistan’a geçirdiğini itiraf eden tekne kaptanı Y.H., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Enez Limanı’nın 3 mil açığında gece karanlığında ışıkları yanmadan ilerleyen tekneyi şüphe üzerine takibe aldı. Bir süre sonra durdurulan teknede Afganistan, Bangladeş, Sri Lanka ve Myanmar uyruklu 18 kaçak ile Türk kaptan Y.H. yakalandı. Kaçaklar ve tekne kaptanı Y.H., işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edildi. Kaçaklar, jandarmadaki ifadelerinde Avrupa’ya gitmek için İran’da bu işi organize eden bir kişiyle 2 bin dolar karşılığında anlaştıklarını söyledi.

KİŞİ BAŞI 2 BİN DOLAR

Tekne kaptanı Y.H. ise kaçakları kişi başı 2 bin dolar karşılığı tekneyle Yunanistan’a geçirdiğini itiraf etti. Kaçaklar işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, Y.H. çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu. Soruşturma sürüyor.