HABER MERKEZİ

Kılıç ve Açık şu bilgileri verdiler.
ENEZİN BÜTÜN KÖYLERİNE KİLİT TAŞ ALIMI YAPTIK
Enez ilçesi KÖYDES programına ayrılan bütçemiz net 416.251,00 TL’dir.
KÖYDES programı dahilinde Enez köylerinin tümüne yaklaşık 20.000 metre kare kilit taş alımını bitirmek üzereyiz ve yaklaşık 220.000 tl ödeyeceğiz. Diğer taraftan Hasköy, Büyükevren, Hisarlı, Yenice köyleri içme suyu enerji nakil hatlarının bakımlarını, Büyükevren, Yenice, Yazır, Küçükevren köylerinin içme suyu isale hat onarım ve yeni hat yapım işlerini bitirmek üzereyiz. Ayrıca köylere hizmet götürme birliğine ait içme suyu depolarında ömrünü tamamlamış tüm klorlama cihazlarını yeniliyoruz ve yerine otomatik klorlama cihazları takıyoruz.

19 KÖYÜMÜZDEN 16’SINDA KANALİZASYONUMUZ VAR ŞİMDİ SIRA ARITMALARIN BİTİRİLMESİNE GELDİ
Enez ilçesi olarak 19 köyümüz var ve 3 küçük köyümüz hariç tümünde kanalizasyon çalışmaları bitmiş durumda. Geçtiğimiz yıllarda 4 köyümüzün (Büyükevren, Küçükevren-Gülçavuş-Sultanice) pis su atıkları için  2 adet biyolojik arıtma yapılmıştı. Bu yıl ise Vakıf ve Abdurrahim köylerinde 2 adet doğal arıtma yaptık ve yaklaşık 150.000 TL yatırım yaptık. Önümüzdeki 2018 yılında 3 büyük köyümüze  daha doğal arıtma yapmayı planlıyoruz.
TÜM KÖY ÇÖPLÜKLERİNİ KAPATACAĞIZ
Keşan Belediyesi tarafından hizmete açılan Paşayiğit bölgesindeki çöp toplama ve ayrıştırma merkezine  imkansızlıklar nedeniyle maalesef köylerimizin çöplerini taşımak mümkün olmuyordu. 2018 yılının ilk aylarında Keşan belediyesi tarafından Çelebi köyü yakınında yapımı tamamlanacak olan çöp aktarma istasyonu sayesinde köylerimizin çöplerini buraya taşıyacağız. Dolayısıyla köy çöplüklerine ihtiyacımız kalmayacak. Teknik yardım alarak bu çöplüklerimizin tümünün üstünü kapatacağız. Enez bölgesi olarak daha temiz ve çevreye daha duyarlı bir ilçe olacağız.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ