7 Şubat 2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca, Kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için ilkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engellilerin Kura başvuruları bugün başlayacak, 16 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek.

Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü ve Keşan Sosyal Hizmet Merkezi tarafından alınacak. Adaylar, başvuru işlemi için ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Keşan Sosyal Hizmet Merkezi’nden Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edinecekler.

2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Kılavuzunda konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi:
“Kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim, Özel eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) öğrenim belgesine sahip olanlar veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.

Başvuru sırasında engelli adaylardan;%40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilmiş olan engelli sağlık kurulu raporu,
Diploma veya mezuniyet durumunu gösterir belge

Nüfus cüzdanı veya pasaportun aslını ibraz etmeleri gerekmektedir.

Kamu kurumlarına atanmak üzere 2016 yılı Kura ile atama başvurusu yapacak Engelli  Vatandaşlarımızın Keşan Sosyal Hizmet Merkezinebaşvurmaları gerekmektedir. İpsala ve Enez ilçelerindeki engelli vatandaşlarımızın müracaatları da Keşan Sosyal Hizmet Merkezi tarafından alınmaktadır.”