Cumhuriyet Mahallesi’nde annesi Tülay Bayraktar ile birlikte yaşayan bedensel engelli 20 yaşındaki Yaşam Üzgün, bir süre önce anahtar teslimlerine başlanan Karanlıkdere Mevkii’ndeki TOKİ Sosyal Konutları’ndan kendisine de bir ev verilmesini istedi.

TOKİ Sosyal Konutları’nda tüm engellilerin olduğu gibi kendisinin de hakkı olduğunu ifade eden Tülay Bayraktar Cumhuriyet Mahallesi eski muhtarı İlhan Sezer’in, TOKİ Sosyal Konutları’nın temel halinde olduğu zamanda, kendisine Kaymakamlığın, Yaşam’ı aradığını ve burada ev imkânı sunduğu yönünde söylemde bulunduğunu belirtti.

Tülay Bayraktar, oğlunun talep için hazırlanan evraklara imza attığını dile getirerek, “O zamanın muhtarı Sezer, muhtarlığa uğramamı istedi. Fakat ben, Yaşam’ın 3 aylık tedavisi için Edirne’de bulunmam nedeniyle uğrayamadım. Daha sonra yaptığım araştırmada, Keşan SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı)’nda Yaşam’ın ev başvurusu olmadığını öğrendim. Yaklaşık 15 gün önce sonra Yaşam ile birlikte Kaymakam ile görüşmek istedim ama görüşemedik. Oğlum bu konutlardan bir ev istiyor. Devlet yetkililerinin bu konuda bizlere yardımcı olmasını istiyor, el uzatmalarını bekliyoruz.” dedi.

DERNEKTEN ÇOCUĞUMA ZORLA TEKERLEKLİ SANDALYE ALDIM

Tekerlekli sandalye ve erzak yardımı istemek için Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’ne giderek talepte bulunduğunu da kaydeden Bayraktar, şunları söyledi:“Dernekten çocuğuma zorla tekerlekli sandalye aldım. Biz derneğe de üyeyiz. Dernek başkanı, akülü arabayı ne yapacağımızı sordu.”