GİZEM GÖRÜR

Aydemir, derneğin önünde engelliler için ayrılmış park alanını vatandaşların işgal ediyor olmasından dolayı üzüntü duyduğunu ve konu ile ilgili gerekli müdahalenin yapılmamasından dolayı şikayetini dile getirdi.

DERNEĞE 5 SANDALYE BAĞIŞI YAPILDI

Sedat Aydemir, Engellileri Koruma Derneğine bağış yapan yardımseverlere teşekkür ederek, “19 Haziran ve 20 Haziran tarihleri arasında gelen telefonlarla bizlere tekerlekli sandalye ve tıbbi malzeme olarak bildirildi yardımlar. İstanbul’da bir hastane sahibi aynı zamanda da doktor kendisi, Yunus Emre Taşkın 1 adet sandalye bağışladı derneğimize. Aynı zamanda İş adamı Arif Güdem ve oğulları tarafından da derneğimize 4 sandalye bağışı yapıldı. Bu yardımları İstanbul’da derneğimizin tanıtımını sağlayan Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi Ahmet Tarikacı sayesinde aldık. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Derneğimizi İstanbul’da tanıtıyor. Yardımları gönderen Arif Güdem ve Yunus Emre Taşkın ve oğullarına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sadece Keşan’da değil, ülke genelinde böyle dostlarımızın olması bizi fazlasıyla mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

ENGELLİLER İÇİN AYRILMIŞ OLAN PARK ALANI İŞGAL EDİLİYOR

Vatandaşın otoparka 3 TL vermek yerine engelli park yerlerini işgal ettiğini belirten Aydemir şunları söyledi: “Buraya taşınmadan önce Trafik Komisyonunun almış olduğu kararla belediyenin hizmet binası olduğu için, engelli park yeri tahsis edilmiş. Bu anlamda bizim derneğimiz de buraya taşındığında engelli park yerini görünce sevindik, bize uygun dedik. Keşan’da otopark kanayan bir yara olarak gözüküyor. Belediyenin park yeri var fakat kullanılmıyor. Biz bizim engelli alanımıza park eden vatandaşlara uyarılarda bulunmamıza rağmen, yine de engel olamıyoruz. Belediyenin otoparkına 3 TL vermektense bizim yerimize geliyorlar.”

ÇOK ÜZÜLÜYORUZ

Aydemir, engelli park yerine araçların park etmemesi için her yolu denediklerini kaydederek,“Bir gün bizim için ayrılan alana çelengimizi koyduk. Çelengi kaldırıp kenara koyup park ettiler. Bir gün tabure koyduk. Tabureyi arabanın içine koyup tabureyi de almışlar. Emniyetin ceza keseceğini söylememize rağmen yine de park alanımızı işgal ediyoruz. Biz dernek olarak buna çok üzülüyoruz. Etrafını zincirle çevirip anahtarla mı kilitleyelim? Onu da sökerler eminiz.” dedi.

‘YİNE Mİ AYNI ŞEY’ DİYORLAR

Sedat Aydemir, polis ekiplerinin konuyu önemsemediğini belirterek açıklamasını söyle sonlandırdı: “Biz 155’i arayarak polise durumu anlatıyoruz. Santral görevlisi ya da polis memuru bize ‘yine mi aynı şey için arıyorsunuz, ekip yetersiz yetişemiyoruz. Her dakika sizinle ilgilenemeyiz’ şeklinde hoş olmayan laflar ediyorlar. Yine de bu toplumsal kuralın kabul edilmesi şeklinde baskılara devam edeceğiz. Yerel basının desteğini de yanımıza almak istiyoruz. Bu konu ile ilgili susmayı düşünmüyoruz. Bunu kabul ettirmek istiyoruz. Sevgili Emniyet Müdürümüzün belki de konudan haberi yoktur. Ekipler sorunu ona belki de iletmiyor. Bu haber aracılığı ile belki Sayın Emniyet Müdürümüz sesimizi duyar, personeline bize karşı saygısı olmasını sağlar. Eminim bu konu hakkında bilgisi olsa personelin bize bu şekilde kaba davranmasına engel olur ve sorunumuzu çözer diye düşünüyoruz.”