yaptığı açıklamada, dernek olarak 2014 yılı içerisinde yaptıkları faaliyetler ve hizmetler hakkında bilgiler verirken, bu çalışmalar kapsamında 151 engelli vatandaş ile bire bir görüşme fırsatı bulduklarını söyledi.

14 TEKERLEKLİ SANDALYE VERİLDİ

Öz, 2014 yılı içerisinde yaptıkları hizmetler ve faaliyetler ile engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirttiklerini dile getirerek, Keşan çevresinde bulunan fabrika ve işyerlerine giderek, Kurban Bayramı için engelli üyelere erzak temin etmeye çalıştıklarını, bu kapsamda 80 engelli üyeye erzak yardımı yaptıklarını kaydetti. 2014 yılı içerisinde 14 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye, 8 ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa yürüteç, ihtiyaç sahibi 26 engelliye koltuk altı değneği verdiklerini bildiren Fatma Öz, 11 engelli vatandaşa kırtasiye yardımı, 7 engelliye de giysi yardımında bulunduklarını ifade ederek, 5 engelli ailesini evlerinde ziyaret ettik. Şehrimizde çeşitli tarihlerde sivil toplum kuruluşları ile yapılan ortak etkinlik, bayram ve kutlamalara, yönetim ve üye bazında katılım sağladık.” dedi.

HEDEFİMİZ ÖRNEK DERNEK OLMAK

Keşan Engellileri Koruma Derneği’nin üye sayısını arttırmak için üye taraması ve örgütlenme çalışması yaptıklarını belirten Öz, bu kapsamda 40 yeni üyenin derneğe kazandırıldığını vurgulayarak, şunları söyledi: Derneğimizce mavi kapak toplama kampanyası, Keşan ve çevresinde organize edilerek, 1 ton mavi kapak toplanmış, bunun karşılığında derneğimize lojistik destek sağlanmıştır. 2014 yılında olağan genel kurulumuz başarı ile yapılmıştır. Derneğimizce hediyelik eşya yapımı 2014 yılı içerisinde devam etmiş, sahiller ve Keşan içinde üretilen hediyeliklerin satışı sağlanarak, engelli üyelerimizin bazı muhtelif ihtiyaçları karşılanmıştır. 2015 yılı olarak daha geniş vizyonda çeşitli projelerimiz olup, örgütlenme ve çoğalarak bire bir ilişkiler çerçevesinde üyelerimizin sosyal ekonomik, demokratik hak ve çıkarlarını kollayıp gözeterek, örnek dernek olma yolunda hedeflerimizin olduğunun bilinmesini isteriz.