Engelli Fikret Akan ve Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aykut tarafından daha önce basında dile getirilen, “Bankaların otomatik para çekme makinalarının engellilere göre düzenlenmesi” yönündeki isteğe ilk olumlu yanıt HSCB’den geldi.

Taner Aykut, dün yaptığı açıklamada, bu konuda Keşan’daki 12 banka ile PTT yetkililerine yazılı talepte bulunduklarını belirterek, buna ilk olumlu cevabın HSBC Keşan Şubesi’nden geldiğini söyledi.

TEKEL MEYDANI’NDA HİZMET VERECEK

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz HSBC Keşan Şube Yöneticisi Kemal Akseki, kendilerine iletilen bu talebin gayet yerinde ve olması gereken bir hizmet olduğunun altını çizerek, hemen harekete geçtiklerini ve engelli vatandaşlara uygun bir ATM hazırlıklarına başladıklarını kaydetti. Verdikleri sipariş doğrultusunda ATM’nin dış kabin montajının yapıldığı bilgisini veren Akseki, engelli vatandaşlar için her zaman olduğu gibi bu konuda da duyarlı davrandıklarını, özel tasarlanmış ATM’nin önümüzdeki hafta içerisinde Tekel Meydanı’nda hizmete gireceğini belirtti.