GREVLER YASAKLANDI

Açıklamasına, “Ülkede istenmeyen olayların yaşanmasından ötürü OHAL ilan edilmişti.” diyerek, başlayan Aydemir, şunları söyledi: “FETÖ terör örgütü ve diğer terör örgütleriyle mücadele adı altında OHAL süreci uzatıldı. Yetkililer, ‘OHAL sürecinin uzatılması, halkı etkilemeyecek.’ demişti. Uygulamanın terör örgütlerine yönelik olduğu ifade ediliyordu. Ama uygulamalara bakıldığında, greve çıkan işçilerin sözleşmelerine müdahalede bulunularak grevler yasaklandı. Ayrıca işçilerin en önemli kazanımları olan kıdem tazminatlarının kaldırılmasındaki ısrarı görüyoruz.”

TAŞERONUN KALDIRILACAĞI SÖYLENMİŞTİ

İşçilere yapılan zam oranının enflasyonun altında kaldığını ifade eden Erdal Aydemir sözlerine şöyle devam etti: “Kamu işçileriyle imzalanan toplu sözleşme, enflasyonun dahi altında bir zam oranıyla sonuçlandı. Bunu da kamuoyuna iyi bir sözleşme olarak sunuyorlar. İlk altı ay için yüzde 7,5, ikinci altı ay için yüzde 5 oranında zam olarak açıklanıyor. Ancak aynı gün enflasyon oranı yüzde 10,9 olarak açıklanıyor. İşçilerin eriyen ücretleri düşünüldüğünde onları açlığa mahkum ediyor. Böylece, sömürü düzeninin devam etmesi sağlanıyor. İşçilerin lehine sonuçlanacak hiçbir vaadin yerine getirilmediğini görmekteyiz. Seçim döneminde taşeronun kaldırılacağı ifade edilmişti ancak değişen bir şey yok. Bunun yanı sıra, sermayeye kaynak yaratılmak için işçilerden sağlanan birikimleri buralara aktarılıyor.”

ÜRETİCİ TÜCCARA MAHKUM EDİLMİŞ DURUMDA

Aydemir sözlerini şöyle tamamladı: “Buğdayda fiyat açıklanmadığı için üretici tüccara mahkum edilmiş durumda. Üretici destekleneceğine, ithalat yapılarak ve ithalatta vergi indirimi uygulanarak, tarımın yok edilmesinin önü açılıyor. Adaletsiz uygulamaların ortadan kaldırılması gerekiyor.”