GİZEM GÖRÜR

KİMSE KENDİNİ YALNIZ HİSSETMESİN

Bu yürüyüş gerçek anlamda adalet getirecek bir yürüyüştü diyerek açıklamasına başlayan Bircan,

“Dün, Fatih Altaylı’nın yazısını okuduğumda çok etkilendim. Yalnızların yalnızlığını paylaşan bir yürüyüştü bu. Kimsenin kimsesiz olmadığını anladığı bir yürüyüştü. Ve bu yürüyüş gerçek anlamda adalet getirecek bir yürüyüştü. Bu ülkede kimse kendini yalnız hissetmesin. Bu ülkede kimse sorunlarının çözüleceğine dair inancını kaybetmesin. Biz, bize inanan milyonları orada gördük. Belli kişilerden ve kurumlardan gelen açıklamalar var, meydandaki kişi sayısıyla ilgili. Cumhurbaşkanımızın Milliyet Gazetesi’nde bir açıklaması var. Kendisi diyor ki, ‘2 milyonluk bir Maltepe Meydan’ı var, 1,5 milyonluk da Yenikapı Meydan’ı var.’ Yenikapı Meydan’ına 6 milyonu sığdıran Sayın Cumhurbaşkanımız Maltepe Meydanı’na 175 bin kişiyi mi sığdırdı?” şeklinde konuştu.

DEDİKLERİ OLMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek açıklamasına devam eden Erdin Bircan, şunları söyledi: “Bu ülkeye adaleti de demokrasiyi de özgürlüğü de bizler getireceğiz. Bizler önce insan diyerek yola çıktık. Çiftçisinden memuruna, öğrencisinden sanayicine biz sahip çıkacağız. Yürüyüşümüz çok başarılı bir yürüyüş olmuştur. Bütün dünya ve kamuoyunun gözleri önünde olmuştur. ‘Kılıçdaroğlu, 60-70 km’de ambulansa biner, arabaya biner, otele geçer’ diyenlerin dedikleri olmadı. Benim genel başkanım ayakları şişse bile bu yürüyüşü tamamlamıştır. Bu adalete inanmışlığın yürüyüşüdür. Kendisine teşekkür ederim.”

BAFRA’DAN GELEN YAŞLI TEYZEMİZ BİZİMLE YÜRÜDÜ

Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden ailelerin ve yaşlıların da yanlarında olduğunu gördüklerini söyleyerek açıklamasına devam eden Bircan, “Ben Keşan halkına çok teşekkür ediyorum. Tüm Edirne’ye hatta Trakya’ya ve bizlere inanan herkese çok teşekkür ediyorum. Trakya zaten hep yanımızdaydı. Edirne bir bütündü. Bir de Cumhurbaşkanımız şunu gördü ki, ne derse olmayacak. Canı pahasına millet o meydanlara dökülüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız kendi isteği ile sokağa çıkan insanları gördü. Geçim zorluklarına rağmen yanımızda olan aileler gördüm. Kimse onları zorlamıyordu. Bafra’dan gelen bir teyzemizi gördüm. Terliklerle yürüyordu. Ayakları yara olmuştu, şişmişti ama bizimle birlikte yine de yürüdü. Onları gördükten sonra, bizler gibi insanların yürümemesi vicdansızlıktır.” dedi.

HALKIMIZ KORKU DUVARINI AŞTI

Erdin Bircan, halkın artık korku duvarını aştığını belirterek açıklamasını şöyle tamamladı: “Biz artık korku duvarını aştık. Halkımız korku duvarını aştı. Bizler bundan sonra Atatürk için, demokrasi için, özgürlük için bu korku duvarını aştık. Halk da gördü ki yalnız değil. Kalabalığımızı küçümseyerek olmaz. Orda milyonlar vardı. Eğer 6 milyon Yenikapı’ya sığıyorsa, Maltepe’ye 8 milyon sığar. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, torunlarımız için mutlaka bu mücadeleyi vereceğiz. Yoksa ilerde çocuklarımız bizlerden hesap sorar.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ