Keşan Belediye’sinin eski başkanlarından Merhum Rasim Ergene, ölümünün 41. yıldönümünde ve Merhum Belediye Meclis Üyesi  Harun Yalçın ölümünün 6. yıldönümünde  dün, Asri Mezarlık’taki mezarları başında anıldı.

Saat 14.00 sıralarında başlayan anma törenlerine; Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve Belediye Meclis Üyesi İbrahim Dinç, Rasim Ergene’nin oğlu İsmail Ergene ile yakınları, Harun Yalçın’ın ailesi, akrabaları ve vatandaşlar katıldı.

İlk tören, Merhum Keşan Belediye Meclis Üyesi Harun Yalçın’ın mezarı başına gerçekleştirildi. Burada da konuşan ÖzcanHarun Yalçın’la birlikte çalıştıklarını belirterek “Mekanı cennet olsun. Geride kalan yakınlarına sabırlar, iyi bahtlar temenni ediyorum. İnsanoğluyuz ve sonumuz burası. Az yaşa çok yaşa sonunda ölüm gelecek başa. İyi olarak anılmak hepimize nasip olsun. Nur içinde yatsın. Ondan artan ömrü evlatlarına versin. Gelen tüm dostlarımızdan Allah razı olsun. ” dedi. Buradaki törene; Harun Yalçın’ın eşi ve çocukları ile ailesi de katıldı. Buradaki anma töreni Emekli İmam Salim Akın tarafından okunan dualarla sona erdi.

Daha sonra Rasim Ergene’nin mezarı başındaki anma törenine geçildi. Buradaki anma töreninde konuşan Keşan Belediye Başkanı Özcan, Keşan Belediyesi olarak Keşan Belediyesi’ne hizmet eden belediye başkanları ve meclis üyelerini anmayı bir adet haline getirdiklerini belirterek “Gurur timsali bir belediye başkanıydı. Onurlu, gururlu ve çok dürüst bir büyüğümüzdü. Kendisi Keşan için hayatını vermiş birisi. Keşan Belediyesi’nde Keşan’a çok hizmetleri geçmiş bir büyüğümüzü, Merhum Keşan Belediye Başkanımız Rasim Ergene’yi mezarı başında anmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Rasim Ergene Keşan için hayatını adamış bir insandır. Keşan’a yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine şükran borçluyuz. Merhum Ergene görevi başında vefat etmiş çok değerli bir belediye başkanımız, çok değerli bir partilimizdir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun. Geride bıraktığı ailesine de uzun ömürler, onurlu bir yaşam sürmelerini diliyorum. Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın ve buradaki törene katılan hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Emekli İmam Salim Akın’ın okuduğu dualarla buradaki tören de sona erdi.