Erikli Köyü Muhtarı Ercan Yıldız, dün yaptığı açıklamada, köylerinde yaşanan sorununa değinerek sorununun hala devam ettiğini söyledi.
Edirne İl Özel İdaresi yetkililerinin köyde bulunan sudan numune aldıklarını ve yapılan inceleme sonucu suyun bozuk olduğu sonucunun çıktığını belirten Yıldız, “Su bozuk çıktığı için köydeki deponun kapatılmasını istediler. Köyümüze, bir tek Koruklu’dan gelen suyun standartlara uygun olduğunu söylediler. Şu anda zaten su sıkıntısı çekiyoruz. Depoyu da kapatırsak iyice zorda kalacağız. Köyümüz her geçen gün büyüyor, yapılaşma artıyor. Böyle olduğu için de su ihtiyacı her yıl artıyor. Nüfus arttıkça bizim sırtımıza daha çok yük biniyor. Edirne İl Özel İdaresi’nin bu sorunlarla ilgilenmesi gerekir.” dedi.
BİZE YARDIM EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ
Çözüm için sondaj yapılması gerektiğini savunan Yıldız, “Edirne İl Özel İdaresi bu durumun pek üzerine düşmüyor. Edirne İl Genel Meclisi üyelerinin de konuya duyarlı olmasını ve bize yardım etmesini bekliyoruz. İlk etapta sondaj yapılarak sorun çözülebilir. Koruklu’dan başka bir yerde su havzası da yok. Geçen yıl 2 kuyu tutup 15 bin TL masraf yaptık ikisi de kurudu. Yetkililer bu sorunumuz ile ilgilenirlerse memnun olacağım.” şeklinde konuştu.