Erikli’de mevcut pazar yerinde bulunan iş yerlerinin yarın yıkılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak geçen cumartesi günü gazetemizi arayan Erikli’deki bazı vatandaşlar, buradaki esnafın zor durumda bırakıldığını dile getirdi.

Pazar yerinde iş yerleri bulunan esnafa, daha önce bu sezon iş yerlerinin yıkılmayacağı yönünde Keşan Belediyesi yetkilileri tarafından söz verildiğini belirten vatandaşlar, bu söze güvenerek iş yerlerine mal aldıklarını ve bu mallar için de ödeme taahhüdüne girdiklerini kaydetti.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın, “Çok direndim ama olmadı, yıkım kararını uygulamak zorundayım.” dediğini de iddia eden esnaf, “Bu olay sanıyoruz ki; Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı arasındaki kişisel çekişmeden kaynaklandı.” şeklinde konuştu.

Esnaf, kendilerine sadece yıkım kararı ile ilgili bilginin geldiğini ancak başka bir yer de gösterilmediğini de ifade ederek, mağduriyetlerinin giderilmesini ve bu sezon yıkım gerçekleşmemesini isterken; yıkım kararının mahkeme tarafından verildiği ve Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik İşleri Müdürlüğü’ne tebliğ edildiği öğrenildi.