S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Av. Yaşar Aras hakkında, Kooperatifler Kanunu’na muhalefet ederek, kooperatifin icra dosyalarını kendi avukatlık bürosunda sigortalı olarak çalışan bir avukata verdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.  

S.S Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi ortaklarından Turgay Şık, dün Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede iddialarını sıralayarak, kooperatifi zarara uğrattığını iddia ettiği Aras’tan şikayetçi oldu.

4 yöneticinin ve bir de denetçinin istifa etiğini belirten Şık, denetçinin istifa etmesinin başlı başına bir hukuki sonuç doğuracağını söyledi.

Turgay Şık, Yaşar Aras’ın yönetim kuruluna danışmadan kendi inisiyatifi ile kararlar aldığını dile getirerek, şunları söyledi: “Genel kurul toplantısına katılmak için Erikli’ye geldim. İlk iş olarak genel kurul tarafından hazırlanmış bilançoyu görmek istedim. Duvarda asılı olduğunu gördüm. Fakat bilanço 2012 yılının bilançosu olduğu için ve Ocak ayı ile Temmuz ayı’nın ara nizamını göremediğim için araştırmaya başladım. Araştırmalarım neticesinde Yaşar Aras’ın hukuki olmadan 1163 sayılı kooperatifler kanununa aykırı hareket ettiğini öğrendim. Araştırmalarımın devamlılığı süresinde bir sürü suç unsuruna rastladım. Kooperatifler kanununa muhalefet suçu işlediğini gördüm. İhalesiz birtakım işler verildiğini ve kendi inisiyatifiyle hareket ettiğini, hiçbir karar almadan tek başına karar verdiğini tespit ettik. İcra organı olan yönetim kurulundan 4 arkadaşın istifa ettiğini öğrendim. Bu istifa mektupları elime geçtikten sonra hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum."

Şık, S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi yönetiminin, bu durum gözönüne alındığında asli görevlerinden düştüğünü savunarak, “Dolayısıyla yönetim asli görevinden düşmüş olmaktadır. 4 yönetici istifa ediyor. Bir kişi de denetçi olarak istifa ediyor. Denetçinin istifa etmesi başlı başına hukuki bir sonuç doğuracaktır. Bu yüzden de savcılığa suç duyurusunda bulunduk.” şeklinde konuştu.