10 Ağustos 2013 Cumartesi günü Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Binası önünde toplanan bir grup vatandaş, Erikli’de kullanılan şebeke suyunun insan sağlığına zararlı olduğunu iddia etti.

Protestocu grup, Erikli Sahili’nde Ramazan Bayramı nedeniyle yoğunluğun artmasından dolayı suyun yetmediğini, şu an verilen suyun da yasal olmayan yollarla ve gerekli tahliller yaptırılmadan Koruklu Göleti’nden alınarak şebeke suyuna karıştırıldığını belirttiler.

Vatandaşlar, “Yetkililerin devreye girmesi için insanların mı ölmesi lazım?” diyerek, Devlet Su İşleri yetkililerinin de, Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi tarafından Koruklu Göleti’nden alınan sudan haberdar olmadığını kaydettiler.

Yetkililerin bu konuda duyarlı olmaya ve görevlerini yapmaya davet eden Erikli Sahili sakinleri, son günlerde sahilde ishal ve benzeri hastalıkların arttığına dikkat çektiler.

Topluluk adına açıklama yapan Abbas Kılıçaslan, şunları söyledi: "Hoparlörlerle Erikli'ye anons yapılıyor. Suların kullanılabilir olduğuna dair devamlı anonslar yapılıyor. Burada yapılan anonslar halkı yanıltıcı nitelik taşımaktadır. Burada yapılan şey çok tehlikeli. Halkın sağlığını ilgilendiren bir açıklama yapıyorsunuz. Buraya gelip de bu suyu kullanan vatandaşlarımızdan hastalanan olursa bunun sorumlusu kim olacak? Bu suya nasıl güvenip de bizlere içirebiliyorsunuz."

"TAHLİL YAPTIRDINIZ MI?"

Erikli Sahili’nde yaşanan yoğunluktan dolayı su yetmediğini ve buraya gelen insanların çoğunun sudan şikayetçi olduğunu vurgulayan Kılıçaslan, "Koruklu Göletindeki birikmiş, pis, bulanık bir suyu, kanaletten gelen suyu tahlilini yaptırmadan boru döşeyip direkt getirip Koruklu’daki 9 numaralı kuyunun içerisine basıp şebeke suyuna veriyor.  Bu Koruklu’daki su, sulama suyudur. Sadece bu iş içindir.  Bu yaptığınız iş için tahlil yaptırdınız mı? Yetkililerden müsaade aldınız mı? Gölet her ne kadar Koruklu Muhtarı'nın denetiminde ise de sorumlusu Devlet Su İşleri'dir. Kurum bu olayı görürse bu suyu kapatır. Kesinlikle şebeke suyuna verilmez. Bu konu halk sağlığını birebir ilgilendiriyor. Bundan dolayı da halkımız şikayetçi. Bu konu için başkan beyi (Kooperatif Başkanı Yaşar Aras) aradık. ‘Toplandık, sizi bekliyoruz’ dedik. Fakat başkan küfür ve hakarete varan sözler söyleyerek buraya gelmedi. Hiçbir yönetim kurulu üyesi buraya gelmedi. Devletimizin yetkilileri bu yapılanları görsünler." şeklinde konuştu.

"iSHAL VAKALARI VE HASTALIKLAR ARTTI"

Yetkililerin burasını kağıt üzerinde turizm bölgesi ilan ettiğini belirten Abbas Kılıçaslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Masa başında tartışıyor, sorunları çözeceğiz diyorsunuz. Fakat 50 bin nüfuslu Erikli'ye gelsinler de bir kalsınlar. Sağlık Bakanı dahi gelsin. Şu suyu kullanabilecekler mi? Bütün devlet yetkililerine sesleniyorum. Buradaki sorunlar çok acil. Gelin bizatihi yaşayın. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi'nin ne kadar basiretsiz ve acz içerisinde olduğunu görsünler. Ayrıca hiçbir bilgi vermeden bu suyu bize veriyorlar. Bizi yanıltıyorlar. Devlet yetkililerinin devreye girmesi için kitlesel bir ölüm mü olması lazım? İnsanların ölmesi mi lazım? Sağlık Bakanımız var, gelsin de Erikli’nin durumunu görsün. Son bir haftada ishal vakaları arttı. Rahatsızlıklar arttı. Ayrıca da biz bu pis suyu kullandığımız su kadar da atık su parası ödüyoruz."

YÖNETİCİ İLE TOPLULUK ARASINDA KISA SÜRELİ ARBEDE YAŞANDI

Yapılan açıklamanın ardından Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Binasından çıkan bir yönetici ile topluluk arasında sözlü sataşmalar oldu.

Yöneticinin gazetecilere dönerek “Burada şov yapıyorlar” demesi üzerine sözlü sataşma yerini kısa süreli arbedeye bıraktı.

Çevredeki esnafın araya girmesi ile arbede son buldu.

Daha sonra Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi yöneticilerinden Önder Polatoğlu, yönetim binasına gelerek içeriye geçmek istedi.

Bina önüne toplanan sahil sakinleri ise Polatoğlu'ndan yaşanan su sorunu ile ilgili bilgi isteyince Önder Polatoğlu gazetecilere dönerek, "Siz gazeteci misiniz? Niye çekiyorsunuz? Bunları çekmeye yetkiniz yok." şeklinde konuşarak gazetecilere tepki gösterdi.

Topluluk, Kooperatif yöneticilerinden sağlıklı bir açıklama alamayınca, Kooperatif binası önünden ayrıldı.