HABER MERKEZİ

Saat 15.00’te Erikli’deki Keşan Belediyesi Yelken Kulübü Tesisleri önünde başlayan törene Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Edirne İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Yetim, Keşan Belediye Meclis Üyeleri Nurgül Yıldırım, Yılmaz Başol, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı ve ESTAB Müdürü Feyzi Engin, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Vedat Çimen, Keşan İlçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Abdullah Erdoğan ile sporcuların aileleri ve Erikli’deki yazlıkçılar katıldılar.

Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli ,Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Türkiye Yelken Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Demir’in sunuculuğunda gerçekleşen program , saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı..

Ardından Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin bir konuşma yaparak şunları söyledi: "Trakya Kalkınma Ajansı olarak bölgemizde eğitimden tarihe,altyapıdan ekonomiye, sanayiden birçok alana destek verdiğimiz gibi, bugün burada gördüğünüz üzere deniz turizmi üzerine ve diğer aktiviteler üzerine daha önce Keşan’da verdiğimiz desteklerin bir üçüncüsünü burada vermiş oluyoruz. Bu anlamda Trakyamız hem deniz turizmi anlamında hem eko turizmi anlamında çok zengin değerlere sahip. Saros Körfezi de bu zenginliklerden bir tanesi. Biz de Kalkınma Ajansı olarak Saros’umuzun turizmine ama bu turizmin kaliteli değerli ve farklı bir şekilde olabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Daha önce yine Keşan’a ve bu bölgeye farklı alanlarda destek vermiştik. Turizm için Saros Körfezi çok önemli. Saros Körfezi Dünyanın ve Türkiye’nin en iyi körfezlerinden bir tanesi, deniz turizmi var ama bunun yanında katma değerli turizm olan yelkenden tutun windsurfe kadar, dalıştan tutun başka aktivitelere kadar bir çok etkinliği yapabilecek kapasitede faaliyette bulunabilecek bir yer. Bu anlamda biz Trakyamızın dört bir yanını Saros Körfezi, Enez, Kıyıköy, İğneada, Şarköy gibi bizim kıyılarımızın normal turizm ile beraber diğer turizm alanlarının da geliştirilerek katma değerli turizm yapılabilecek, gençlerimizin yazları burada yelken, windsurf yapabileceği , dalış yapabileceği alanların oluşturulması, gençlerimizin de bu şekilde sporla uğraşması bizler için önemli. Evet eğitim önemli ama eğitimle beraber spor eğitimleri de gençlerimizin uzun vade de gelişmesi için, kişisel gelişim için önemli. Eskiden duyardık Avrupa da bunlar yapılırdı. Devletimizin ve hükümetimizin verdiği desteklerle artık Saros da, Tekirdağ merkezde , İğneada da Türkiye’nin birçok yerinde artık windsurf, dalış merkezleri, yelken gibi birçok spor aktivitesi yapılmakta. İnşallah biz de sayın belediye başkanımızla birlikte uzun vadede windsurfu denemek ve eğitim almak isteriz. Saros Körfezimize bu tesisin ve projenin hayırlı olmasını diliyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Şahin’den sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı ve ESTAB Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan da tüm katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra şunları söyledi: “Yaklaşık 12 yıldır Valilik oluru ile karşıda gördüğünüz binayı yelken ve windsurf sporu için kullanmaktayız. Bu bina atıl bir durumdaydı. Saros Körfezi bizim bölgemizin dünyamızın en temiz denizlerinden biridir. Bizim bundan sonraki kuşaklara bırakabileceğimiz tarihi bir doğa harikası burası. Buralar bölgemiz için bir nimettir. Deniz , kum güneş üçlüsünün dışında, ben 14.yıldır belediye başkanıyım ama şu anda Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği başkanı olarak konuşuyorum. İstedik ki bu kısa süren yazlık dönemi süresinde burayı su üstü ve su altı sporları yönünde de tanıtalım.Hep Alaçatı’ya özendik. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye Windsurf Şampiyonaları’nın 3 ayağını burada yaptırdık. Başarılı da olduk, ama tabi bazen kıskançlıklar da oluyor. Biz yılmadık, Yelken ve Su Sporları Kulübümüz kuruldu. Türkiye Yelken Federasyonu tarafından tescil edildi. ESTAB olarak Trakya Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür ediyorum. Her yıl bir proje kaptık. Bu seneki projemizde tanıtım maksatlı windsurf eğitimini vermeye başladık. Burada da windsurfun yapıldığını ispat etmek istiyoruz. İstanbul’a çok yakınız. 250 kilometre sonra burada Alaçatı’ya gitmeden yelken ve windsurf yapabilirler. Kulübümüzü geliştirdik. Rüzgarın çocukları projemizle 54 adet windsurf yelkeni, 34 adet board, 100 beygirlik bir bot aldık. Bu proje kapsamında cankurtaran eğitimleri verildi. Daha önceki yıllarda da Trakya Kalkınma Ajansı’ndan kumsal temizleme aracı ve 40 adet çöp konteyneri aldık. 485 bin TL’ye aldığımız bu makine sahilimizin şu andaki pırıl pırıl durumunu bizlere sağlayan bir alet oldu. Değerli hemşehrilerim bu projenin bedeli yaklaşık 335 Bin TL tutarında. Bu proje sosyal ağırlıklı bir proje olduğu için % 81’i hibe olarak alındı. Bu konuda ben Trakya Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum. Sayın valimize kaymakamımız nezdinde teşekkür ediyorum. Edirne ilinin su sporları merkezi işte buradadır. Hep birlikte kullanıyoruz, kullanacağız da bu projeye katılan tüm gençlerimize de teşekkür ediyorum. Kendi antrenörlerimizle eğitimlerimizi veriyoruz. Bayağı mesafe kat ettik. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Daha sonra kursları başarı ile tamamlayan cankurtaran ve windsurf eğitimin tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Yetim, Keşan Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Vedat Çimen, Keşan İlçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Abdullah Erdoğan,  Belediye meclis üyeleri Nurgül Yıldırım ve Yılmaz Başol tarafından takdim edildi.

Saat 16.00’da da kursiyerler arasında Masterler, Bayanlar, Genç Erkekler ve Erkekler dallarında windsurf yarışı gerçekleştirildi.

Turnuvanın hakemliklerini Tekirdağ Bölgesi hakemlerinden H.Ergin Özdem  Bülent Uzel, Batuhan Hazar ve  Yasin Yılmaz yaptı.

Yarışmada dereceye giren sporcular şöyle;

                                    

Master;

  1. Oğuz Bayrak
  2. Aykut Es
  3. Emre Yücel

                                    

Bayanlar;

  1. Ece Öztürk
  2. Tuğçe Yelkenci
  3. Sinem Öztürk

                                    

Genç Erkekler;

  1. Tunç Buberka
  2. Ertuğrul Aydın
  3. Bora Uysal

                                    

Erkekler;

  1. Ege Öztürk
  2. Egemen Ergene
  3. Atıl Yalı

Yarışmanın ardından dereceye giren yarışmacılara kupaları ve plaketleri Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Engin, Belediye Meclis üyeleri Nurgül Yıldırım, Yılmaz Başol, Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Andaç Gedik ve Türkiye Yelken Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Demir tarafından takdim edildi.

                                    

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ