Erikli Sahili’nde turizm işletmeciliği yapan Dost Hotel Sahibi İşadamı Selim Dost, bazı emlak komisyoncularına müşteri toplayan ve halk arasında ayakçı olarak tabir edilen kişilerden yakındı.

Bu kişilerin, Erikli Sahili’ne gelen tatilcilere, kiralık ev arayıp aramadıklarını sorarak onları rahatsız ettiğini ve bazı komisyonculara çıkar sağladığını kaydeden Dost, konu hakkında Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediye Başkanlığı, Keşan Vergi Dairesi Müdürlüğü ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulunduğu halde bir sonuç alamadığını söyledi.

Selim Dost şöyle dedi: “Sahilde türemiş emlakçılar, en az 10-15 adam tutarak, kiralık ev arayanlara musallat oluyor. Bu kişilerin ne mesleki belgeleri var ne de bilgileri. Bunlar sahile tatil için gelen kişilere yer temin etmek için gönüllü oluyor ve müşterileri alıp komisyonculara götürüyor. Komisyoncular, komisyonculuk yapacaklarsa bürolarında yapsın. Biz hotel sahipleri olarak bu işten zarar görüyoruz. Tıpkı otogarlardaki çığırtkanlar gibi vatandaşları alıp götürüyorlar. Devlet, bizim gibi turistik tesislere sahip çıksın. Biz bu devlete vergi veriyoruz. Kaymakam Bey’e durumu bildirdim. İlgileneceğini söyledi. Keşan Belediyesi diyor. Jandarma, suç işlenmeden bir şey yapamayacağını söylüyor. Vergi Dairesi yetkilileri de pek ilgilenmiyor. Nereye başvurduysak sonuç alamadık. Herkes komisyonculuk yapıyor. Bir komisyoncuda 200-250 yazlık konutun anahtarı var. Bunlar evleri dilediği gibi kiraya veriyor. Tam olarak vergisini vermedikleri gibi ev sahiplerine de parasını tam olarak ödemiyor. Hotel müşterilerini kandırıp komisyonculara yönlendiriyorlar. Birilerinin bu olaya müdahale etmesi lazım.”