Esetçe 2. Grubu Köyleri İçme ve Kullanma Suyu Birliği’ne üye köy sayısının tamamı Keşan’ın köyü olmak üzere 8’e düştüğü ve bu köylerdeki toplam bin 19 aboneye hizmet verildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak dün bir açıklama yapan Esetçe 2. Grubu Köyleri İçme ve Kullanma Suyu Birliği Başkanı İdris Nalbantlar, birliğin bir süredir tamamen Keşan köylerine hizmet vermeye başladığını söyledi. Kendi imkanlarını yaratmaları ve çeşitli nedenlerle birliğe üye olan İpsala’nın belde ve köylerinin üyelikten ayrıldıklarını kaydeden Nalbantlar, “Birlikten ayrılan ancak borçlarını ödemeyen üye belde ve köyler var. Bu paraların tahsili için bugüne kadar çeşitli girişimlerimiz oldu ama bir türlü paramızı alamadık. Önümüzdeki günlerde bu konuda yasal süreç başlatacağız.” dedi.

“ANA POMPA SORUNUMUZU ÇÖZÜYORUZ”

Keşan’ın Akçeşme, Türkmen, Kılıçköy, Karahisar, Boztepe, Yeniceçiftlik ve Büyükdoğanca köyleri ile Müsellim Çiftliği’nin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve toplam bin 19 aboneye hizmet verdiklerini de ifade eden Nalbantlar, “İçinde bulunduğumuz şu günlerde hatlara su basan ana pompamızda bir arıza var ve yeterli suyumuz olmasına rağmen başta Türkmen olmak üzere bazı köylerimize yeterli düzeyde su basamıyoruz. Su pompası siparişimizi verdik ve bugün yarın gelecek. Montajını yaptıktan sonra birliğimiz üyesi köylerin içme ve kullanma suyuyla ilgili hiçbir sorunu kalmayacak.” şeklinde konuştu.