BÜLENT SAYLAM

Taşındıktan sonra sadece MR (EMAR), Recep Tarhan Diş Polikliniği ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin bulunduğu eski Keşan Devlet Hastanesi çevresindeki esnaf eski günlerini arıyor. 

Eski Keşan Devlet Hastanesi çevresindeki esnaf, hastanenin taşınmasından sonra işlerinin bıçak gibi kestiğini söylerken hastane karşısındaki kirada bulunan eczanelerden birinin de yeni Keşan Devlet Hastanesindeki bölgeye taşınacağı öğrenildi. Esnaf, sokaklarda park eden araçların neredeyse kalmadığını dile getirirken; “Burası terk edilmiş bir şehir gibi oldu” dediler. Kapanmadan önce içeride yer bulanamayan kahve esnafı da eski dolu günlerini ararken; vatandaşlar eski Keşan Devlet Hastanesindeki polikliniklerin geri gelmesini istediler. 

VATANDAŞTAN ÖNERİ

Eski Keşan Devlet Hastanesi içinde 2005 yılında yapılan ek binanın olduğunu hatırlatan vatandaşlar “Devletimiz bu kadar zengin mi ki yeni bina varken yeni hastane yaptılar; burayı böyle harabe gibi bırakıp gittiler” dediler. Eski hastanede cenaze bölümünün olduğunu MR çekilmeye buraya yollandığını kaydeden vatandaşlar,  “İnsanlarda ayrı bir öfke var. Şu an onu da geçtik orası bitmeden burayı taşıdılar insanlar konuşuyor. Aslında bir yanlış var burada orası üniversiteye bağlı bir bölümmüş gibi çalışsa kalp bölümü burada olsa insanlar Edirne’ye gideceğine burada bir hastane gibi çalışsaydı hiçbir sorun olmayacaktı” şeklinde konuştular.

HER GÜN 5 LİRA YOL PARASI

Taşımacılarla halkın karşı karşıya kaldığı bir durumun olduğunun altını çizen vatandaşlar, şunları söylediler: “Dolmuşçular kan ağlıyor ‘burası boş’ diye halk da şikâyetçi şu an oraya gidiyorlar taksi parası minibüs parası.  Adam hastanede çalışıyor. Her gün 5 lira yol parası var asgari ücretle çalışan bir adam ayda etti 150 lira yol parası.”

200 yataklı hastaneden 150 yataklı hastaneye neden geçildiğini anlamayan Keşan dışında doğmuş burada esnaflık yapan bir vatandaş da, “Benim oturduğum 80 bin nüfuslu bir yer 600 yataklı hastane var memleketimde burada 150 yataklı hastane var. 200’den 150’ye düşmüş 13 sene sonra buradan Edirne çok uzak ben anjiyo oldum kalp krizi geçirdim. Edirne’ye bağlı bölüm olsun, insanlar eziyet çekmesin” diyerek şunları ekledi: “Doktorların muayene yerleri burada olsaydı ilacını yazsaydı insanlar zengin değil ki ekonomik kriz var dolar aldı başını gidiyor. Yarın ne olacağımız belli değil vatandaş zaten geçinmekten aciz.”

İYİ KÖTÜ HERKES BURADA GEÇİMİNİ SAĞLIYORDU

Eski devlet hastanesinin çok da güzel bir yer olduğunu ve milletin dilinde de dolaştığını söyleyen vatandaşlar, “Buraları birilerine peşkeş çekilecek diyorlar onla ilgili söylentiler var. 54 dönüm dediler park da dahilmiş büyük bir sıkıntı var. Hastane caddesi öldü, canlı bir caddeydi; artık insan geçmiyor. İyi kötü herkes burada geçimini sağlıyordu.”