Esnaf Kefalet Kooperatifinden aldıkları krediyi ödemekte zorlanan esnafa, borcunu yapılandırma ve temerrüt faizlerine af geleceği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak dün bilgi veren Keşan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Atakan, 30 Nisan 2014 tarihine kadar ödenmeyen borçlarla ilgili olarak böyle bir uygulamanın söz konusu olduğunu söyledi.

TAKİBE DÜŞEN BORÇLAR 31 EKİM’E KADAR ÖDENİRSE TEMERRÜT FAİZİ ALINMAYACAK

Borcu takibe intikal eden tüm kooperatif ortaklarının Torba Kanun ile sağlanan bu imkândan yararlanabileceğini kaydeden Atakan, “Bu yasa, takibe düşmüş borcunu 31 Ekim 2014 tarihine kadar ödeyen kooperatif ortaklarının temerrüt faizlerinin silinmesini ön görürken aynı zamanda ortaklarımıza borçlarını 6, 12 ve 18 aylık taksitler halinde ödeme imkânı da sunuyor. Borcunu 31 Ekim’e kadar bir seferde ödeyemeyecek olan ortaklarımız eğer 6 aylık bir ödeme planı yaparsa asıl borcunun üzerine % 6, 12 ay taksitlendirmek isteyenler  % 12 ve 18 ay taksitlendirmek isteyenler de % 18 faiz ödeyecek” diye konuştu.

91 BİN ASIL BORÇLU 135 BİN KEFİL TEMİZE ÇIKACAK

Esnafın rahatlaması açısından bu yasanın çok önemli olduğunu da kaydeden Atakan, “Türkiye’de bulunan esnaf kefalet kooperatiflerine yaklaşık 91 bin ortağın 400 milyon lirayı bulan borcu var. Bu yasa doğrudan onları ilgilendirdiği gibi bir de bunlara kefil olan 135 bin ortağımızı da çok yakından ilgilendiriyor.  Bu yapılandırma ile ortaklarımıza yeniden kredi verme imkânı yakalayacağız. Bu durumda olan ortaklarımızın bu yasadan hem kendileri için hem de onlara kefil olanlar için yararlanmalarını tavsiye ediyorum.”