ESTAB (Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Meclisi, 2016 yılının son meclis toplantısını 28 Kasım 2016 Pazartesi günü gerçekleştirdi.
Keşan Belediyesi Meclis Salonu’nda saat 15.30’da başlayan ESTAB Meclis’i toplantısının 1. Maddesinde Birliğin 2017 yılı bütçesi görüşülerek 2017 Gelir Gider Bütçesi 458 bin 243 TL olarak oy birliğiyle kabul edildi.
2. maddede; Birliğin faaliyet sahası içerisinde bulunan Turizm Belgesi olan ve Turizm Belgesi olmayan otel, pansiyon ve konaklama tesislerinden alınacak olan katılım payı 2016 yılında Turizm sektöründeki düşüş nedeniyle Turizm Bakanlığı’na kayıtlı otel ve motellerden yatak başına 30 TL, üye olmayanlardan ise 15 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.
3. maddede Birlik Denetim Komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Buna göre yapılan gizli oylama ile ESTAB Denetim Kurulu üyeliklerine Neval Karaatlı, Mehmet Ali Yetim ve Enver Yüksekdağ seçildiler.
4.madde de yer alan 2017 yılında 1 adet sözleşmeli personel çalıştırılması hususu da görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.
5.madde de yer alan Birlik Tüzük değişiklikleri de oy birliği ile  kabul edildi.
6. madde de yer alan Birlik Encümen Seçimi de gizli oylama ile gerçekleştirildi. Buna göre yapılan oylama sonucu ESTAB Encümen Üyeliklerine Mehmet Ali yetim, Şenol Kılıç, Hasan Güler ve Yusuf İder seçildi.
Toplantının son maddesi olan 7.madde de görüşülen Trakya Kalkınma Ajansı 2016 yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı-Önce İnsan kapsamında Rüzgârın Çocukları Projesi ile ilgili Birlik Başkanı’na yetki verilmesi konusu da görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda söz alan Şenol Kılıç, Enez Belediyesi’nin ESTAB’tan ayrılmasını bir Enezli olarak kınadığını belirterek “ Keşan lokomotif bir ilçedir. Enez Belediyesi’nin aldığı bu ayrılma kararı anlamsız ve siyasidir. Enez gibi turizm bölgesi bir beldenin böyle bir birlikten ayrılması bence çok yanlış bir karardır.” dedi.
Toplantıda söz alan diğer katılımcılar Enver Yüksekdağ ve Mustafa İşçimen de Saros Bölgesi’nde kiralanan ve kayıtsız olan ev pansiyonculuğuna dikkat çekerek, kurumların bu konuya özen göstermeleri ve gerekli denetimleri yapmalarını dile getirdiler.
Özcan, ESTAB Meclisi olarak 2016 yılının son meclis toplantısının tamamlandığını belirterek “Meclisimize katkı veren tüm birlik üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.