Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada ESTAB ve KTSO işbirliğinde hazırlanan proje ile Trakya Kalkınma Ajansı’ndan %75 mali destekle Erikli Sahili’ne bir kumsal temizleme makinesi ile 3 adet akülü sokak süpürme makinesi alınacağını bildirdi.

YÜZDE 75’İ HİBE OLACAK

ESTAB ve KTSO işbirliğinde Trakya Kalkınma Ajansına bir proje hazırlattıklarını belirten Özcan, “Projenin içeriğinde Erikli sahiline turizme katkıda bulunmak amacıyla kumsal temizleme makinesi ve 3 tane akülü sokak süpürme makinesi alınması var. Projenin %75’i hibe. Projenin hazırlıklarına geçtiğimiz Salı gününden itibaren başladık. Projeyi 8 Mart’ta Trakya Kalkınma Ajansı’na teslim edeceğiz. Değerlendirilmesi Mart ayının sonunu bulacaktır. Nisan ayı içerisinde formaliteler tamamlanacaktır ve yaz başında proje kabul edildiği takdirde makineleri kullanmaya başlarız. Kumsal temizleme makinesinin değeri 120 bin dolar seviyelerinde. Akülü süpürme aracının değeri ise 40 bin TL. Projenin kabul edilmesinin ardından ihaleye gidilir.” dedi.

GEÇİCİ DÜKKANLARA GEÇEN ESNAFIN BORCUNU ÖDEMESİ GEREKİR

Özcan, “Eski itfaiye binasının etrafında bulunan geçici dükkan sahiplerine borçlarını ödemeleri yönünde ihtarname gönderdiniz mi?” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Buradaki bazı iş yeri sahiplerine taahhüt ettikleri borçlarını ödemeleri için tebligat gönderdik. Biz belediye olarak bu dükkanları yaparken belli bir maliyetimiz oldu. Esnafımız, dükkanları yaptığımız dönemde ödemeleri Ramazan Bayramı sonuna kadar 2 taksitte yapalım teklifinde bulunmuşlardı. Bunu kabul ettik. Ramazan Bayramı geçti, Kurban Bayramı geçti hala ödeme yapmayan esnaflar var. Ben esnafıma dükkan yaptım ama harcadığımız o paralarda Keşan’da yaşayan 60 bin kişinin hakkı var. Kimsenin de boğazını sıkmadık.  5 kuruş dahi ödemeyen vatandaşlarımız var. Esnafımızın bu borçlarını ödemelerini istiyoruz”