HABER MERKEZİ

Saat 15.30 sıralarında, Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Keşan Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında toplanacak ESTAB meclis toplantısından önce Birlik Meclis Üyesi Mehmet Ali Yetim’in imzaladığı Birlik Başkanı, Encümen ve Meclis üyeleri ile Komisyon üyelerine huzur hakkı verilmesi önergesi yapılan oylama ile oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 1.maddesinde Birlik encümeninin seçimi gerçekleştirildi.

Buna göre gizli oylama ile yapılan oylamada Birlik Encümen üyeliğine Bayram Şeker, Mehmet Ali Yetim, Enver Yüksekdağ ve Yusuf İder oybirliği ile seçildiler.

2.madde de Plan ve Bütçe Komisyonu’nun seçimi gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine de Nurgül Yıldırım, Şenol Kılıç ve Mustafa İşçimen oybirliği ile seçildiler.

3.madde de ise Birliğin 2016 yılı Kesin hesap Cetvelleri görüşüldü. Bu konuda Birlik Müdürü Feyzi Engin, meclise bilgi vererek, 2016 yılı Gelir Bütçesi’nin 97 bin 653 TL 39 Kuruş ve Gider Bütçesi’nin de 87 bin 594 TL 87 Kuruş olduğunu belirtti.

Yapılan oylamada Kesin hesap cetveli oybirliği ile kabul edildi.

4.madde de Birliğin 2016 yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

5.madde de Birliğin 2016 yılı Denetim Komisyonu Raporu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin ardından gündeme alınan önerge de oylanarak, Birlik Başkanı, Meclis Üyeleri, Encümen Üyeleri ve Komisyon Üyelerine, yasal sınırlar içersinde huzur hakkı verilmesi de oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mehmet Özcan, Yelken Kulübü tarafından hazırlanan proje ile 100’lük bir bot, 54 adet yelken ve 34 adet windsurf bord ve teknesi alındığını, ilerleyen tarihlerde Erikli’de yelken gösterileri yapılacağını, kursların daha iyi şartlarda verileceğini belirterek, “Ayrıca ESTAB Encümen’nin aldığı karar doğrultusunda Erikli’de küçük teknelerin Erikli’den hareket etmeleri ve buraya çıkabilmeleri için yaptığımız ancak, vatandaşlarımızın kullandığı ve birçok insanımızın zarar gördüğü iskeleyi de kaldırmayı düşünüyoruz. İskele insanlara zarar veriyor. Enez Kaymakamı Sayın Elif Canan Tuncer Ersöz, 30 Mayıs 2017 Salı günü (bugün) ziyaretime gelecek. Kendisi Enez’e yapmayı düşündükleri Yapay Resif Projesi konusunda teknik destek ve bilgi alacak. Enez Belediyesi ESTAB’tan ayrıldı ama bu hiç fark etmez biz Enez Kaymakamlığı’na bu anlamda gerekli her türlü desteği vermeye hazırız. Birlik çalışmalarına verdiğiniz her türlü katkı için teşekkür ederim. Aldığımız kararların hayırlı olmasını diliyorum. Yeni göreve seçilen arkadaşlarıma da başarılar diliyorum” dedi.

Şenol Kılıç’da, kendisinin Enez Kaymakamı Ersöz’e Keşan’ın Yapay Resif Projesi’nden ve Rüzgarın Çocukları Projesi’nden uzun uzun bilgi verdiğini belirtti.