06.06.2012 tarih ve 28315 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ile Kuraklık Yönetimi Çalışmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında alınan 2012/3191 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Edirne’de oluşturulan “Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Kurulu” 25 Eylül Çarşamba günü, saat 10.00’da Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda toplandı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hanifi Arda ile Trakya Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Edirne Belediye Başkanlığı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, D.S.İ. 11. Bölge Müdürlüğü, İl Orman İşletme Müdürlüğü, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Edirne Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürlüğü, Edirne Ziraat Odası Başkanlığı, Edirne Ticaret Borsası Başkanlığı, Edirne Köy-Koop., Edirne Ziraat Mühendisleri Odası ve TEMA Vakfı’ndan yetkililer katıldı.

Toplantıda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından paydaşlarla birlikte hazırlanmış olan 2013-2017 “Edirne İl Kuraklık Eylem Planı” görüşülerek, toplantıya katılanlara KTV Şube Müdürü Hanifi Arda tarafından konu hakkında bir sunum yapıldı. Eylem Planında yer alan adımlar ve alınması gereken önlemler ayrıntılı olarak görüşüldükten sonra katılımcılar tarafından konu ile ilgili görüş ve öneriler dile getirildi.

Toplantının sonunda tüm Kurumların Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerine karar verildi.