Gazeteci Ferat Gülver, AK Parti Keşan Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Konuyla ilgili basın toplantısını Kurban Bayramı’ndan sonra yapacağını ve projeleriyle birlikte her türlü hazırlığını yaptığını ifade eden Gülver, “Gelecek seçim için değil, gelecek nesil için belediyecilik’ felsefesiyle Keşan'a yeni bir belediyecilik anlayışı getireceğim” dedi.

İstanbul basınında 20 yıl görev yaptıktan sonra 2009 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul'un en büyük ilçesi Bağcılar Belediyesi'nde belediyecilikle ilgili çok önemli tecrübeler edindiğini belirten Gülver, “Keşan’ın sevilen, saygın kişilerinden oluşturacağımız ekip ile Keşan tarihine geçecek bir dönem yaşatacağız. 2014-2019 Keşan’ın altın yılları olacak” diye konuştu.

KEŞAN, EĞİTİM KAMPÜSÜ OLACAK
“Öncelik insana yatırım olacak, gençlerin eğitimi temel hedefimiz” diyen Gülver, “Okul sayısı ve çeşidi açısından belki de Türkiye’nin en şanslı ilçelerinden biri olan Keşan’da fen lisesi, Anadolu öğretmen lisesi ve üniversite birimlerinin eğitime kazandırılması çok önemli bir adım oldu. Yurt eksikliği var ve bunları kısa sürede ilçemize kazandırıp Keşan’ın bir eğitim kampüsü haline gelmesini sağlayacağız. En büyük ağırlığı eğitime vereceğiz.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Gülver, kentsel dönüşümü şehircilik açısından Keşan için bir kurtuluş projesi olarak gördüğünü kaydederek sözlerine şöyle devam etti; “Dönüşümü mutlaka gerçekleştireceğiz. İnsanımızın en iyi şartlarda yaşamasını istiyoruz. İki Şerefeli Cami ve (4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı yanındaki) Keşan Meslek Yüksek Okulu arasındaki bölgede prestij bir kentsel dönüşüm uygulayacağız. Beyoğlu Tarlabaşı modeli gibi yüksek binalar değil, mahalle havasının yaşanacağı 3-4 katlı yöresel mimarinin olacağı bir kentsel dönüşüm olacak. İddia ediyorum Paşayiğit Caddesi Keşan'ın en nezih caddesi olacak.”

TURİZM KEŞAN'IN EN BÜYÜK SERMAYESİ

Turizmin Keşan’ın can damarı olduğunu kaydeden Gülver şöyle devam etti: "Yazın yaşadığımız canlılık Keşan esnafına nefes aldırıyor. Malum, Saros Körfezi turizm bölgesi ilan edildi. İktidarın imkanlarını buraya getirerek projelerin bir an önce hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasında olacak.  Mecidiye'yi turizme kazandırmaya çalışacağız. Bölgenin NATO tatbikat alanından çıkarılması için çaba sarf edeceğiz. Dünya incisi sahilimizi konut değil sosyal tesis ve otel ağırlıklı projelerle turizme kazandırmak en büyük hedefimiz olacak. Tabii verimli toprakları katletmeden... Taş ocaklarının, bölgemizin duble yol çalışmaları tamamlandıktan sonra kapatılacağı açıklandı. Taş ocaklarını kaliteli toprak hafriyatları ile doldurup fidan dikilerek yeşillendirilmesi için gayret edeceğiz.

ENEZ - EFES YOLU ARASINDA SAHİL YOLU

İpsala - Enez arasında yapılan yol; İpsalalıların hatta sınır kapısından gelebilecek turistlerin Enez'e gidişlerini 60 -70 km kısaltmış oldu. Bu yol, Yayla, Erikli, Mecidiye, Gökçetepe, Sazlıdere ve Adilhan üzerinden geçerek Efes Yolu'na yani Çanakkale yoluna bağlanmalı. Saros Körfezi'nin gerçek hareketliliği bu sahil yolu ile kazanacağını düşünüyorum. Yayla'da oturan yakın beldelere gidebilmeli, Gökçetepe'de yazlığı olan akşamları ailece Erkli'ye gidebilmeli...

Turizm çalışmalarımızın ikinci ayağı masmavi sahillerimizin tanıtımı… Medya aracılığı ile bunu gerçekleştireceğiz. Milyonların yaşadığı İstanbul’dan özellikle Erikli ve Yayla sahillerine büyük ilgi var.  İstanbul’un hinterlandı, (arka bahçesi) konumundaki Keşan ve Saros Körfezi’nin Enez’den başlayıp Sazlıdere’de bittiğini birbirinden güzel sahil beldelerimiz olduğunu anlatacağız.”

HEDEF PROJELER:

Gülver, hedef projelerini ise şu başlıklarla sıraladı: “Güneş ve rüzgar enejisinden yararlanma, Sıra Evler ve Şehir Parkı Projesi, Amfitiyatro Projesi, Ücretsiz Turist Taşıma, Kapalı Pazarın Açılması,

Festival Alanı, Doğalgaz ile Hava Kirliliğinin Önlenmesi.”

FERAT GÜLVER KİMDİR?

1966 Keşan Beyendik doğumlu olan Ferat Gülver, ilk ve ortaokulu Beyendik’te okudu. Keşan Lisesi’ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü kazandı. 1988 yılında mezun olduktan sonra Türkiye Gazetesinde muhabir olarak gazeteciliğe başladı.

10 yıl Türkiye’de çalıştıktan sonra 1999 yılında Sabah Gazetesi’ne geçti. Yaklaşık 4 yıl Sabah’ta çalışan Gülver, 2004 yılında Hürriyet Gazetesi’ne başladı. 2 yıllık Hürriyet tecrübesinin ardından internet gazeteciliğine geçen Gülver, yaklaşık 2 yıl haber7.com haber sitesinde editör olarak görev yaptı. (2007-2009)

Şubat 2009'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'nda göreve başlayan Gülver, 2 yıl İBB'de çalıştıktan sonra Bağcılar Belediyesi'ne geçti ve 2 yıldır görevini burada sürdürüyor.