AK Parti Keşan Belediye Başkanı Aday Adayı, Gazeteci Ferat Gülver, dün düzenlediği basın toplantısıyla, projelerini tanıttı.

Keşanspor Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 14.30 sıralarında başlayan toplantıya; AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, eski ilçe başkanları, il genel meclisinin ve Keşan Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleri, Keşan Belediye Başkanı Aday adayları; Mustafa Mercan, Selahattin Vardar, İstanbul Bağcılar Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Sirkeci, Edirne İl Genel Meclisi Aday Adayı Remzi Küçük, kadın ve gençlik kolu üyeleri ile kalabalık bir partili grubu katıldı.

ÇEVİKEL: DERDİMİZ KEŞAN, KEŞAN’IN KAZANMASINI İSTİYORUZ

Basın açıklamasında ilk olarak konuşan Hakan Çevikel, teşkilatın seçim süreci içerisinde Keşan Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusu yapan Ferat Gülver ile Edirne il Genel Meclisi Üyeliği Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Remzi Küçük için toplandıklarını belirterek, kendilerini bu medeni cesaretlerinden dolayı kutladı. Çevikel, şöyle dedi: “Bizim derdimiz Keşan, Keşan’ın kazanmasını istiyoruz. Keşan’ın derdini dert edinen, evinden, işinden, sosyal yaşamından fedakarlık yaparak, Keşan’ın sorunlarını çözmeyi kendine dert edinen tüm partilileri kutluyorum. Keşan’da yaklaşık 20 yıldan beri millete patronluk yapan, kendini, milletin üzerine gören, koltuğa oturduktan sonra kendi insanını küçük gören, hizmet etmek yerine onlara zulmeden bu mevcut yönetimin artık değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz halkımıza hizmet etmek istiyoruz ve bu yolda gitgide büyüyoruz.”

SİRKECİ: FERAT’A İSTANBUL’DAN DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Daha sonra mikrofona gelen Mehmet Sirkeci, uzun yıllar birlikte çalıştığı Ferat Gülver’in Keşan’ın sorunlarını bildiğini ve kendilerinin de İstanbul’dan Keşan’a destek vereceklerini belirterek, destek olunmasını istedi. Sirkeci, “Gönlüm Ferat Gülver’den yana. Eğer belediye başkanı seçilirse, kendisine İstanbul’dan desteğimiz sürecek.” dedi.

BÜROKRASİDEKİ BAŞARILARIMI SİYASETTE DE SÜRDÜRECEĞİM

Mehmet Sirkeci’den sonra konuşan Remzi Küçük, uzun yıllar tarım kredi kooperatiflerinde yöneticilik yaptığını ve kamu kurumlarındaki bu başarılarını siyasi yaşamında da sürdürebilmek amacıyla aday adayı olduğunu belirterek, “Keşan’ın 42 köyüne bil fiil hizmet ettim. Akabinde, çalışma hayatımda da desteklediğim AK Parti’de görev almayı kendimde bir borç bildim.” dedi. Küçük, konuşmasını tamamladıktan sonra aday adaylığı başvuru evrakını Hakan Çevikel’e teslim ederek kürsüden ayrıldı.



GÜLVER: GELİN KEŞAN’I BİRLİKTE YÖNETELİM

Son olarak söz alan Ferat Gülver, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünü milletçe hep birlikte idrak ettiklerini belirterek, “Bu vesileyle bir kez daha Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi, vatan toprağını kanlarıyla sulayan, nurlarıyla aydınlatan tüm şehitlerimizi; onlarla birlikte, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” diyerek başladığı konuşmasını, sözü Keşan’a getirerek, şöyle sürdürdü: Ait olmaktan büyük keyif aldığım, doğasını, denizini sevdiğim, havasını kokladığım, suyundan içtiğim, okuyup yaşamımı şekillendirdiğim, çocuklarımı okuttuğum, ve en önemlisi dostluğu görüp yaşadığım Keşanımıza hizmet etmek amacıyla önümüzdeki yerel seçimlerde, AK Parti’den, Keşan Belediye Başkanlığına Aday Adaylığımı açıklamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gelin, bu güzel ilçeyi, herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getirmek için el ele çalışalım, bunu yapabilmek için beraberce fikirler üretelim ve beraberce hayata geçirelim. Gelişen Türkiye’nin tüm avantaj ve imkanlarını, Keşanımıza kazandırarak geleceğimizi şekillendirelim.” 

KEŞAN’IN GELECEKTEKİ PROJELERİ

Gülver, konuşmasının ilerleyen bölümünde, Keşan Belediye Başkanı seçilirse, gerçekleştireceği projeleri şöyle sıraladı: Amfitiyatro Projesi ve Şehir Meydanı Projesi, Eski Cezaevi Yerine Kültür Merkezi Projesi, Aşağı Zaferiye Mahallesi Sıra Evler ve Şehir Parkı Projesi, Mecidiye Sahili Projesi, Otopark, Trafik Sorunu ve Çözümü Projesi.

İKTİDAR DESTEĞİNE GÜVENİYORUZ

Ferat Gülver, projelerin gerçekleştirilmesinde iktidar desteğine güvendiklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: Allah nasip eder, Keşan halkı da bize görev verir ise hepsini tek tek hayata geçireceğiz. Bunu söylerken çalışmalarımızda bize destek olacağına inandığımız iktidarın gücüne güveniyoruz. Her defasında Keşan’ı çok sevdiğini ifade eden Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve yine, Keşan’ı çok seven ve Keşan’ı mutlaka kazanmamızı isteyen Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun desteğine güveniyoruz. Çok değerli İl ve İlçe teşkilatımıza güveniyoruz, Kadın Kollarımızın gayretli çalışmalarını hepimiz gözlemliyoruz. Şunu samimiyetimle söylüyorum; kadınların elinin değdiği yerde başarı mutlaka geliyor. Yine gençlerimizin, Gençlik Kollarımızın Keşan’ın geleceğine yön vermek için büyük bir gayret içerisinde olduğunu görüyoruz.

Keşan halkının da büyük bir değişim arzusunun içinde olduğuna hepiniz şahit oluyorsunuz.

İktidar partisine mensup bir belediyenin büyük projeleri çok daha rahat gerçekleştirdiğini herkes biliyor.” 

“KEŞAN HAK ETTİĞİ YERİ BULMALI”

Gülver, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İnşallah, AK Partili bir belediye başkanı döneminde Keşan hak ettiği hizmetleri alacak. Bu sebeple; 30 Mart 2014 tarihindeki seçim, ülkemiz için çok önemli; çünkü istikrarın sürmesi lazım. Keşan için de çok önemli; Keşanımız artık kabuğunu kırmalı ve hak ettiği yeri bulmalı… Bugün yaşanan kısır döngünün sona ermesi siz değerli Keşanlı kardeşlerimize bağlıdır, sizin tercihlerinizle direkt ilgilidir. Artık, bazı şeylerin imkan değil, idrak işi olduğunu, planlama ve ileri görüş ile olduğunu anlamalıyız. Keşanlılık ruhu ile hemşehricilik bilinciyle, Keşan’a ve Keşanlılara yakışanı yapmalıyız.  Dünyada artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Keşan’ın da bu yarışta yer alması için marka şehir olmayı hedeflemeliyiz. Bizim bütün çalışmalarımız ve gayretlerimiz bu hedefe yönelik olacak. Ve inşallah bunu hep birlikte başaracağız.”

Basın toplantısı, Ferat Gülver’in, konuşmasının ardından, aday adaylık başvurusu evraklarını Hakan Çevikel’e sunmasının ardından sona erdi.