CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu muharip gaziler ile malul gazilerin aynı haklara sahip olması gerektiğini belirterek AK Parti’nin bu konuda da samimi olmadığını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Haziran Ayında verdiği sözleri hatırlatan Gaytancıoğlu, özellikle 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra AK Parti’nin Gaziler arasında bir ayrımcılığa gittiğini söyledi.

Gaytancıoğlu “Sayın Bakan haziran ayında yaptığı açıklamada malul gaziler ile muharip gaziler arasındaki eşitsizliği gidermeyi öngören taslağın Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde hazırlandığını ve diğer ilgili Bakanlıklara görüş almak için gönderildiğini, konuyu 'en uygun şekilde çözme gayretinde olacaklarını' belirtmişti. Ancak halen muharip gazilerimiz, malul gazilerimizin sahip olduğu bazı haklardan faydalanamamakta ve Kore ile Kıbrıs’ta İstiklal Madalyası verilerek Şeref Madalyası alan gazilerimizin aldıkları aylıkları sosyal güvencesi olanlar ve olmayanlar olarak ayrılmaya devam etmektedir. Bu durum da adaletsizliğe neden olmaktadır.” dedi.

Anayasamızın 61. maddesinde de bu konunun ele alındığını söyleyen Gaytancıoğlu, “Anayasa Devlet harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malul ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar diyor. Ancak maalesef yıllardır çözülemeyen bir sorun var; gazilerimizin sahip olduğu haklar arasında bir eşitlik yok. Bu eşitlik bir an evvel sağlanmalıdır.” dedi.

CHP iktidarında bu hak eşitliğinin sağlanmasının yanı sıra gazilerin milletvekillerinin sağlıkta yararlandıkları hakların aynısından yararlanacağını da ifade eden Gaytancıoğlu, “Genel Başkanımızın dediği gibi Devlet her şeyden tasarruf edebilir ama Gazilerle ilgili harcamalardan tasarruf edemez” dedi.

CHP iktidarında Başbakanlığa bağlı gaziler ve şehitler yüksek kurulunun da oluşturulacağını beliren Gaytancıoğlu, Gazilerin bütün sorunlarını çözmek için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceklerini söyledi.