HABER MERKEZİ

AK Partili Ayhan Oğan’ın “Biz yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin bu devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır. Yapılan Yüksek Askeri Şura  yeni bir TSK’nın inşasıdır. Biz vesayet düzenini yıktık”  sözlerine sert bir dille tepki gösterdi.  Gaytancıoğlu, “Yeni bir devlet kuruyoruz diyen bu şahsiyet açıkça anayasal bir suç işlemektedir. Savcılar derhal harekete geçmelidir. Türkiye Cumhuriyeti  1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk Önderliğinde kurulmuştur ve sonsuza kadar yaşayacaktır.” dedi. Türkiye Cumhuriyetinin Ulusal Kurtuluş Mücadelesi sonrası şehitlerin kanları ile kurulduğunu belirten Gaytancıoğlu, “Devletimiz çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, sarsılmaz temeller üzerine kurulmuştur. Zaman zaman devletimize sızmaya çalışan hainler,  birliğimize ve beraberliğimize  kastetmeye çalışanlar olmuş ancak devletimizi sonsuza kadar yaşatma kararlılığına sahip olan halkımız, onların hain emellerini her zaman bertaraf etmiştir.” dedi.

CUMHURİYET SAVCILARI BU KONUDA GEREKENİ YAPMALIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi olarak böyle hain düşüncelerin her zaman karşısında olduklarını ifade eden Gaytancıoğlu, “Yeni bir devlet kuruyoruz demek, Türkiye Devleti’ni yıkıyoruz demektir, bu da gafletin ve hıyanetin en büyüğüdür. 15 Temmuz günü devletimizin varlığına kasteden hainler eğer başarılı olsaydılar, “Yeni Devlet Kuruyoruz” diyeceklerdi. Söz konusu şahsın söylemleri, FETÖ’nün ve işbirlikçilerinin söylemleridir.  Bu anayasal düzeni yıkım suçunun itirafıdır. Cumhuriyeti korumakla görevli Cumhuriyet Savcıları bu konuda gerekeni yapmalıdır.” diyerek Oğan’ın bu sözleri üzerine soruşturma başlatılmasını istedi. Açıklamasının devamında Oğan’ın partisinden de ihraç edilmesi gerektiğini ifade eden Gaytancıoğlu; “En son Yetmez Ama Evet Kampanyası sırasında cemaatle birlikte yeni devlet kurma hayalinde olan bu şahsiyet 15 Temmuz’da duvara tosladığı gibi, bugün de yarın da duvara toslayacaktır. Mensubu olduğu partinin bu şahsın söylemleri için “kendi görüşleri, partimizi bağlamaz” diyerek açıklamalarda bulunması, her hangi bir ihraç mekanizmasını çalıştırmaması anlaşılması güç bir durumdur. “ dedi. “Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde, böyle söylemler üzerinden toplumun tepkisi mi ölçülmeye çalışılıyor?”  şeklinde konuştu.

Gaytancıoğlu; “Herkes bilmelidir ki Milletimizin bu tür açıklamalara tepkisi her zaman çok sert olacaktır.  Her çevrece bilinmelidir ki Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti İlelebet payidar kalacaktır.  Birliğimize, beraberliğimizi ve devletimizi hiçbir şer odağı asla yıkamayacaktır. “ şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ