GİZEM GÖRÜR

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, dün CHP Keşan İlçe Başkanlığında, öğlen saat 12.00 civarında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, İlçe yöneticileri, İl Genel Meclis üyesi Mehmet Ali Yetim ve partililer katıldı. Basın toplantısında iktidar partisinin politikalarını eleştiren Gaytancıoğlu, aynı zamanda 26-30 Ağustos 2017 tarihinde Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan Adalet Kurultayı hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Toplantının açılış konuşması, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli tarafından yapıldı. Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, şunları söyledi:“Hepinizin bildiği gibi önümüzde Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan Adalet Kurultayı var. Keşan olarak Pazar günü sabah saat 09.00’da ilçe binamızdan araç kaldıracağız. Katılmak isteyen herkes davetlidir. Önümüzdeki günlerde delege seçimlerimiz yapılacak. Tarihlerde biraz erteleme oldu. Birazdan yapacağımız toplantıda bunları netleştireceğiz. Ve sizlere bildireceğiz. Basın toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.”

HÜKÜMETİ BİR DAHA UYARMAK İSTEDİK

Okan Gaytancıoğlu, açıklamasına şöyle başladı: “Dün genel meclis üyemiz Mehmet Ali Yetim ile tesadüfen buluştuk ve İpsala’ya gittik. Biliyorsunuz, çeltik festivali vardı. Yolda giderken de önemli konular konuştuk. Üreticilerimizle konuştuk. Söylenen hep şu oldu. ‘Buğday üreticileri çok ciddi sıkıntılar yaşadı, üretim düştü, ayçiçeği beklendiği gibi değil, verimler çok düşük.’ Bizler de bu konuyu tekrar gündeme getirmek istedik. Hükümeti bir daha uyarmak istedik.”

AK PARTİ ÇOK CİDDİ BİR KÜLTÜR EMPERYALİZMİ YAPIYOR

Gaytancıoğlu, iktidar partisinin Türk çiftçisini yok saydığını ifade ederek,“Türkiye yağlı tonlu bitkilerde net ithalatçı. Geçtiğimiz yıl 4 milyar doları (vergilerden toplanan) biz ithal ettik. Yemeğe yağ koyabilmek için yaptık bunu. Ve biz bu parayı her yıl ödüyoruz. AKP ve CHP arasındaki en büyük fark budur. Biz ithalatı düşünmüyoruz ama AKP ithalatçı politikaları sürdürmeye devam ediyor. Üretmeyen bir ülke olarak, başka ülkelerden borçlanan bir ülke olarak bunu ödüyoruz. 13-14 milyar TL biz her yıl ödüyoruz ve bunlar git gide artacak. Birçok bölgede hasat başladı ve hasadın beklendiği gibi olmadığını biliyoruz. İşin tezat kısmı, 8 milyon ton tesisimiz var, dış dünyaya ihracat yapıyoruz, peki ham maddeyi neden Ukrayna’dan, Rusya’dan Arjantin’den alıyoruz? Neden Türk çiftçisinden almıyoruz? AKP Türk çiftçisini neden bu kadar yok sayıyor? Geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız Ankara’daki gazetecilere kapalı bir toplantıda açıklamalar yaptı. Ve bu toplantıda AKP’nin Türkiye tarımını bilerek nasıl çökerttiğini anlattı. Ayrıntılarıyla. Hasat döneminde çiftçi göz nuru dökerken hükümet bir kararname çıkartıyor ve gümrük vergisini sıfıra çekiyor. Bu ne demek? ‘Ben çiftçiyi yok sayıyorum, önemsemiyorum ama yine de oylarını alıyorum.’ demek. Köylerimiz git gide boşalıyor. Köylülerin çocukları köyleri terk ediyor. Türk halkının kültür değerleri git gide yok oluyor. AKP çok ciddi bir kültür emperyalizmi yapıyor. Türk halkının yapısını değiştirmeye çalışıyor.” dedi.

CİHAT UFACIK ÇOCUĞA ÖĞRETİLİR Mİ?

Gaytancıoğlu, halk oyunları kurslarının hükümet tarafından ikinci bir emre kadar durdurulmasını ise şu sözlerle eleştirdi: “Bakın iki gün önce Milli Eğitim Bakanlığı, tüm ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bir genelge gönderiyor, Halk Eğitim Merkezleri’nde halk oyunları kurslarını durduruyor. Yani bundan sonra ‘Edirne’nin ardı da bağları’nın nasıl oynandığını bir kursla öğrenemeyeceğiz. Dinleyebileceğiz ama nasıl oynandığını bilemeyeceğiz. Kursiyere para yok, çocuklarımız bu elbiseleri giyip halk oyunu oynayamayacak. Ders kitaplarından Atatürk çıkarıldı, yerine cihat kondu. Cihat ufacık çocuğa öğretilir mi? Bizim kültürümüzü yıkmaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Halk oyunları 10 tane gencin oyun oynaması değildir. Bunun altında büyük bir kültür yatıyor. Biz göç etmiş bir kültürüz. Hepimizin dedeleri ninelerinin kültürünü taşıyor bu oyunlar. Her gittiğimiz yerin halk oyunları gösterileri başka oluyor. Hepsi bizim tarihimiz ve geçmişimiz hakkında bize bilgiler veriyor. Bunu yasaklamanızın sebebi nedir? Her şeye para buluyorsunuz da buna mı bütçe bulamıyorsunuz? AKP Cumhuriyetin değerleriyle ciddi bir şekilde oynamaya devam ediyor.”

PARTİMİZİN EKSİKLERİNİ GÖZLEMLEYECEĞİZ

26-30 Ağustos 2017 tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenecek olan Adalet Kurultayına tüm Keşan halkını davet ederek devam eden Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Biz adalet yürüyüşünü bu yüzden yaptık. Şimdi bu yüzden Adalet Kurultayını düzenliyoruz. Her türlü hukuksuzluk, adaletsizlik orada konuşulacak. Orada sadece çadırlar olacak ve konu ile ilgili uzmanlar gelip konuşacak. CHP’li olmak zorunda değil oraya gelecek kimse. Başka siyasi partililer de davetlidir. Partimizin eksiklerini gözlemleyeceğiz ve rapor haline getireceğiz. CHP bunu Türkiye Cumhuriyeti’ndeki adaletsizlik için yapacak.”

CHP İKTİDAR OLSAYDI, 1 KG ÇELTİK 2.25 TL’DEN ALINACAKTI

Gaytancıoğlu, CHP iktidarında çeltik alım fiyatının 2.25 olacağını bildirerek,“CHP iktidar olsaydı, 1 kg çeltik 2.25 TL’den alınacaktı. Ve TMO’yu göreve çağırdım. İpsala bir çeltik cenneti. Türkiye çeltiğinin %40’ını üretiyor ama Türkiye pirincini ithal ediyor. Kısacası AKP Türkiye Cumhuriyetini artık yönetemiyor. AKP’nin tüm politikaları iflas etmiştir. Artık hata demiyorum. Milli Eğitime yapmış olduğu darbeler, sağlıktaki darbeler, enflasyon durmuyor, sürekli benzine mazota zam yapıyorlar, ekonomik çarkları döndüremiyorlar. Varsa yoksa inşaat sektörüne kaynak ayırıyorlar, konutlar oluyor ama satılmıyor. Çünkü insanlarda alım gücü yok.” şeklinde konuştu.

BİZ İKTİDAR OLSAYDIK, MEMURUMUZU ENFLASYONA YEDİRMEZDİK

Gaytancıoğlu, ulusal basının muhalefetin düşüncelerine yer vermediği konusunu gündeme getirdi ve aynı zamanda enflasyon konusunda hükümeti eleştirerek şunları söyledi: “Yerel medyamız asla yanlış anlamasın, zaten bizim görüşlerimize yer veriyor ama ulusal medya bizim görüşlerimize yer vermiyor. Olayları magazinleştiriliyor. Kılıçdaroğlu’nun atleti bir magazin malzemesi oldu. Türk halkının normal kıyafetidir bu. Aile içinde insanların kılığına kıyafetine bakılmaz. Neden memur maaşlarını artıramıyorsun? Neden kaynak koyamıyorsun bütçeye? Şu an en düşük emekli maaşının 1900 TL olduğunu söylüyorlar. Ama iki katı olması lazım biz hesapladığımızda. Biz iktidar olsaydık, memurumuzu enflasyona yedirmezdik. Kendine öyle bir yandaş sendika buluyor ki, bu sendika güçlü sendika oluyor ve toplu pazarlıkları yürüten konuma geliyor. Verdiği yarım artışı önemli bir olaymış gibi anlatıyor. %3,5’dan %4’e çıkmış artış. Enflasyon %12. Enflasyon memurunu da ezdi, işçini de ezdi. Esnafa da para gelmiyor bu yüzden. İnsanlar temel gıda dışında bir harcama yapamıyor. Harcamalarını öteliyorlar. Dolayısı ile esnaf para kazanamayınca kimse kazanamıyor. AKP ülkeyi yönetemiyor. Tüm politikalar iflas etmiştir.”

TRAKYA ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ GÜLSÜN

Gaytancıoğlu, ayçiçeği fiyatını da şu sözlerle eleştirdi: Ayçiçeğinin fiyatı şu an borsada 1.90 TL civarında ve biz ayçiçeğinin en az 2 TL olması konusunda uyarıyoruz. Bu konuda Trakya Birliği de uyarıyoruz. Çiftçilerin temsilcileri olacaksınız, Türkiye’nin ilk 100 kuruluşu arasındayız diye övüneceksiniz, çiftçiye bir kar payı vermeyeceksiniz ve ayçiçeği piyasasında etkin olmayacaksınız. Hükümete de baskı yapmayacaksınız. Böyle kooperatifçilik olmaz. Hükümete baskı yapacaksınız. Yeni desteklenme rakamları açıklandı ama ayçiçeğinin destekleme fiyatları değişmedi. 40 kuruş. Topla bölgedeki vekilleri, bunu 1 lira yap. Üreticine nasıl katkı sağlayacağını düşün. Buradan Rafet Sezen’i de uyarıyorum. Gidip de öyle ayçiçeğinde fatura fiyatını 450 dolardan 550 dolara çıkarmaya kalkmasınlar. Bunun çözümü çok açık ve basittir. Biz de kendisine destek veririz bu anlamda. Gidelim gerekli yerlerle görüşelim. İthal etmeyelim. Trakya çiftçimizin yüzü gülsün. Bunu iktidar yapabilir. CHP iktidar olduğunda yapacağı ilk şeylerden biri budur. Çünkü devletin bütçesi buna el veriyor.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURULUŞ DEĞERLERİYLE NEDEN BU KADAR OYNUYORSUN

Gaytancıoğlu, açıklamasını hükümete bazı sorular yönelterek, şöyle sonlandırdı: “Sorularım şunlardır. Sen devletin bütçesinden ithalatçıya mı para kazandırmak istiyorsun? Çiftçiye mi? Sen rantçıları mı zengin edeceksin? Halkı mı düşüneceksin? Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş değerleriyle neden bu kadar oynuyorsun? Bu ülkenin kuruluş felsefesi ile ilgili bir sorunun mu var yoksa yok mu? Sen neden halk oyunlarını yasaklıyorsun? Neden çocuklarımızın Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşını öğrenmesine engel oluyorsun? Neden dini eğitime bu kadar ağırlık veriyorsun? Neden köy okulları meslek okulları kapanıp yerine imam hatipler açılıyor? Ama halkımız bunları görüyor.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ