CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı. Gaytancıoğlu, açıklamasında şunları söyledi: 

“Demokrasimizin teminatı olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti için gece gündüz mücadele eden, Türkiye'nin dört bir yanını gezerek vatandaşlarımızla buluşan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin de yapılan hain saldırıyı kınıyorum.  Başta Genel Başkanımız olmak üzere, tüm camiamıza geçmiş olsun diyor, hayatını kaybeden askerlerimize  Allah'tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu hain saldırı dikkatli korumalar sayesinde önlenmeseydi, Genel Başkanımızın bulunduğu araç roket ile havaya uçurulacaktı. Bu çok vahim bir durumdur. Türkiye’de terörün ne hale geldiğini hep beraber izliyoruz. AKP maalesef artık Türkiye’yi yönetemez hale gelmiştir. Bu saldırı ülkemizde güvenliğin olmadığının net bir kanıtıdır.

Partimizin ve Genel Başkanımız teröre karşı aldığı net tavır sonucunda yapılan bu saldırı aslında milletimizin birlik ve beraberliğine, demokrasimize yapılmış alçakça bir saldırıdır. Bu şekilde alçakça ve haince  her plan, milletimizin aydınlık Türkiye geleceği hedefleri karşısında başarısız olmaya mahkûmdur. 

Bizler silahların namlularına inat, terör belasının son bulduğu, laik ve demokratik Türkiye mücadelemize korkmadan, yılmadan ve sinmeden devam edeceğiz. Bu kalleş saldırılar bizi yıldıramaz! Genel Başkanımız saldırı sonrasında barış ve huzur dolu bir Türkiye yolunda programına devam etmiştir. CHP teröre asla geçit vermeyecektir. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi  ‘Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun!’”