CHP Edirne Milletvekili Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu ilçelerde yaptığı Türk Eğitim Sisteminin Sorunlarıyla ilgili basın açıklamalarının yanı sıra, köy ziyaretlerine de devam ederek çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Şehrimizde önemli bir sorun olan Suriyeli mülteciler konusuyla da ilgilenen Gaytancıoğlu dün gece yarısına kadar mültecilerin bulunduğu alanda kalarak yetkililerden bilgi aldı.

Edirne’de Eskikadın ve Yenikadın köy ziyaretlerinin ardından Suriyeli Mültecilerin bulunduğu alana giden Gaytancıoğlu, Suriyelilerin kendi ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Avrupa ülkelerine sığınmak istediklerini belirterek “Bu durum AKP’nin Dış Politikasının çöktüğünün göstergesidir. AKP iktidarda kaldığı sürece ülkenin dış politikasını katletti. Ulu Önder Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” anlayışıyla yürüttüğü dış politika anlayışından vazgeçildi. Oysa bizler Türkiye’nin yapıcı, kişilikli, kararlı ve etkin bir dış politika izlemesinden yanayız. AKP iktidarında dış politikada bir kararlılık yok. Suriyeli mültecilerin de durumu ortada, Almanya’ya geçmek için Edirne’ye gelmişler. Burada bir insanlık dramı var. Çocuklar, kadınlar ve özellikle yaşlılar çok zor durumda. Burada mağdur olmalarını istemiyoruz ancak bizim ülkemizin ekonomisi de çok kötü. Tek dileğimiz ülkelerinde silahların bir an önce susması ve bu insanların ülkelerine geri dönüp, huzur ve mutluluk içerisinde yaşamalarıdır” dedi.

AKP İKTİDARINDA GERİCİLEŞEN VE TİCARİLEŞEN EĞİTİM ÇOCUKLARIMIZI KARANLIĞA SÜRÜKLEMEKTEDİR

Öte yandan İpsala ve Keşan İlçesinde Eğitim İş Edirne Şubesi ile hazırladığı Türk Eğitim Sisteminin Sorunları ve CHP’nin Eğitim Politikası ile ilgili basın açıklaması yapan Gaytancıoğlu, “AKP İktidarında Gericileşen ve Ticarileşen Eğitim çocuklarımızı karanlığa sürüklemektedir” dedi.

4+4+4 yasası olarak adlandırılan yasanın tamamen ideolojik hedefler doğrultusunda hazırlandığını vurgulayan Gaytancıoğlu amacın Cumhuriyet ile hesaplaşmak olduğunu belirtti. Özellikle AKP döneminde öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığını belirten Gaytancıoğlu, “Öğretmeni şikâyet hattı bile kurdular” dedi.

PARTİMİZ 7 HAZİRAN SONRASI NİTELİKLİ BİR POLİTİKA İZLEDİ

Bir yandan da köy ziyaretlerini sürdüren Gaytancıoğlu Edirne’nin Eskikadın, Yenikadın, Tayakadın, Keşan’ın da Küçükdoğanca Köylerini ziyaret ederek çiftçilerle bir araya geldi. 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP’nin nitelikli bir politika izlediğini söyleyen Gaytancıoğlu, “CHP Hem iç hem de dış politikada geniş halk kitlelerine güven verdi. Ben 1 Kasım seçimlerinde çok yüksek bir oy alacağımıza inanıyorum.” dedi. Köy kahvelerinde çiftçilerle sohbet eden Gaytancıoğlu çiftçinin derdinin dermanının Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyerek “Sözümüz söz; iktidara gelelim desteklemeler iki kat artacak, mazot 1,5 TL olacak ve çiftçi tarlasını değil ürünün satacak” dedi.