GİZEM GÖRÜR

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni müfredat ile ilgili eleştirilerde bulundu. Gaytancıoğlu, 7 Eylül’de CHP’nin düzenleyeceği eğitim kurultayında konunun gündeme taşınacağı bilgisini de vererek şunları söyledi: “7 Eylül’de bir eğitim kurultayımız olacak. O kurultayda eğitim konusu gündeme gelecek. Neden anasınıfı eğitimi doğru dürüst zorunlu hale gelmedi? Neden mesleki eğitim yaygınlaştırılmıyor? Neden imam hatipleştirme bu kadar artıyor? Neden Atatürk’ü silme çabası var? Neden cihat öğretilmeye çalışılıyor? Bunları gündeme getireceğiz.”

ATATÜRK’Ü SİLMEYE ÇALIŞAN BİR MÜFREDAT YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Sıklıkla değişen eğitim sisteminin doğru olmadığını da eleştiren Gaytancıoğlu,“Daha okula gitmeyen çocuklar bile Atatürk’ü biliyor. Bizim Atatürk bilincimiz daha ailede başlıyor. AKP iktidar olduğundan beri, en başlarda değil fakat oylar yükseldikçe her yıl sistem değişti. Sistem kendini yenileyemedi. 4+4+4 sistemi ile 6 yaş okula başlama yaşı oldu. Sonra bunun uygun olmadığını anladılar. Sürekli bir şeyleri değiştirme çabasındalar. Yıllardır da bu çaba devam ediyor. AKP nedense bir türlü Türkiye Cumhuriyetini bir arada tutan unsurları görmezden geliyor. ‘Ne mutlu Türküm diyene’ söylemini bile yok etmeye çalıştılar. Çalışıyorlar. Ders kitaplarından Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşını silmeye çalışan bir müfredat yaratmaya çalışıyorlar.” dedi.

ÇANAKKALE SAVAŞI’NI EVLİYALARIN KAZANDIĞINI DİLE GETİRMEYE ÇALIŞTILAR

Geçtiğimiz yıl, Çanakkale Savaşı’nda neredeyse Atatürk’ün yer almadığının, savaşı evliyaların kazandığının dile getirildiğini hatırlatarak açıklamasına devam eden Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl, Çanakkale Savaşı’nı evliyaların kazandığını gündeme getirdiler. Neredeyse Atatürk’ün o savaşta bulunmadığına getirdiler lafı. Sonra tepkiler artınca da Atatürk’ü sadece bir komutanmış gibi göstermeye çalıştılar. Ama Atatürk’ün sadece bir komutan olmadığını, bir devrimci olduğunu, Kurtuluş Savaşını nasıl başlattığını nasıl mücadele ettiğini ve Türkiye Cumhuriyetini nasıl donattığını bizler biliyoruz. Zaten bu yüzden milletin bağrındadır Mustafa Kemal Atatürk. Atatürk emperyalist güçlerle mücadele ederek halkın gönlünde taht kurmuştur. Onunla da yetinmeyerek, Kurtuluş Savaşının son günlerinde dahi Milli Eğitim müfredatına önem vermiştir. O günlerde bile öğretmenlerin eğitimlerini aksatmamıştır. Osmanlı döneminde okuma yazma oranı o kadar azken, üniversite mezunu neredeyse yok denecek kadar azken, o günlerde, Atatürk gibi bir devrimcinin çıkıp, Başöğretmen sıfatıyla halkını aydınlatması, kolay okunup yazılabilen bir alfabeye geçmesi gerçekten büyük bir devrimdir.”

HALKIMIZIN HEP BİRLİKTE KARDEŞÇE BU TOPRAKLARDA YAŞAMASINI İSTİYORUZ

Okan Gaytancıoğlu, iktidar partisini düşünmeye davet ederek, şöyle devam etti: “AKP’yi düşünmeye davet ediyorum. Artık AKP toplumun değerleriyle oynamayı bıraksın. Ekonomi zor durumda, toplum zor durumda, üretim zor durumda, işsizlik tavan yapmış. AKP bunları görmezden gelip, eğitim ile uğraşmayı bıraksın. Ülkede bu kadar büyük sorunlar varken neden eğitim ile uğraşılıyor? Bakın biz saman ithal ediyoruz. AKP Osmanlı’nın son dönemlerini yaşamak istiyor. Geçmişi yaşamak istiyor. Yaptığı uygulamalardan biz bunu görebiliyoruz. Bakın bizler geçmişimizi, Osmanlı’nın mirasını asla reddetmedik. Osmanlı’nın borçlarını dahi ödedik. Biz halkımızın hep birlikte kardeşçe bu topraklarda yaşamasını istiyoruz.”

YÜZÜMÜZÜ BATIYA DÖNMELİYİZ

Gaytancıoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı: “Türkiye Cumhuriyetinin eğitim sistemi çağdaş, demokratik, insan hak ve özgürlüklerine önem veren, teknolojiye önem veren, yüzünü çağdaşlığa ve batıya çevirmiş, bilime önem veren bir eğitim sistemidir. Tabi ki tarihimiz bizim hazinemizdir. Değerlidir. Bizler de değerini biliyoruz. Ama ileriye gitmeliyiz. Yüzümüzü batıya dönmeliyiz. Kuzey Kore nükleer denemelerde bulunuyor. Bu bir tehlikedir. Ordumuzu güçlendirmeliyiz. Teknolojimizi güçlendirmeliyiz. Ekonomimizi, topraklarımızı güçlendirmeliyiz. Tarih kitaplarında geçmişimiz çok iyi yazıyor. Nerelerden nerelere geldiğimizi çocuklarımız çok iyi bilmek zorunda. Yapılan devrimleri çok iyi bilmek zorunda. Kurtuluş Savaşını çok iyi bilmek zorunda. 15 Temmuz’u da bilmek zorunda. Cihadı internete girer, öğrenmek isteyen öğrenir. Önce Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nı öğrenmek zorundalar. Atatürk’ün çok güzel bir sözü vardır. Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, her şeyden evvel Türkiye’nin istikbaline, kendi benliğine, millî ananelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir.diye. Bu söze göre hareket edilmelidir.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ