Edirne’ye kısa vadede BİK (Basın İlan Kurumu)’in bir şubesinin açılacak olması sebebiyle gazete sahipleri ve muhabirler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Basın İlan Kurumu ve Edirne Gazeteciler Derneği (EGD) işbirliğinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Edirne’ye şube açılmasının kalite standardını yükselteceğini ve ilan kayıplarının yaşanmayacağını söyledi.    

 Ülke genelinde gazetecilik mesleğinde yaşanan sorunlar ve mevzuat değişikliklerinin anlatıldığı toplantıda, karşılıklı görüş alışverişinde de bulunuldu. Üç dönemdir BİK Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Konya Yenigün Gazetesi sahibi Mustafa Arslan, “Basın İlan Kurumu’nun Edirne’ye gelmesi, mevzuat bir takım şartları da beraberinde getiriyor. Örneğin, sayfa adedinin artması, muhabir sayısının artması gibi. Bunun dışında belli bir standart geleceğini düşünüyoruz” dedi.

BİK’in işleyişi ve çalışmaları ile ilgili olarak da bilgiler veren Arslan geride kalan görev süresi içerisinde gazetelerin menfaatine olacak şekilde hayata geçirdikleri çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Mevcut durumu korumak istediklerini ve kazanımlardan bir adım dahi geriye gitmek istemediklerini belirten Arslan, gazetelerin onaylattıkları defterler, sütun santim hesaplamalarındaki düzenlemeler, vasıflı personel ile ilgili bilgiler ve sarı basın kartı konularında gazetecilere bilgiler verdi.

ÇATI KURULUŞ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 8 meslek federasyonunun bir araya gelmesi ile oluştu. Türkiye`nin 7 bölgesinde kurulan gazeteci federasyonunun yanında bir de Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu var. Konfederasyonumuza 78 ilden meslek örgütümüz üye. Bu üyelerimizden bir tanesi de Edirne Gazeteciler Derneği. Bu alanda Türkiye`nin en fazla meslek çalışanına sahip çatı kuruluşuyuz” dedi.

Arslan ve Kolaylı yaptıkları bilgilendirmelerin ardından gazete temsilcilerinin basın ilan kurumunun resmi ilan ve reklamları konusundaki sorularını da yanıtladılar. Toplantının sonunda Marmara Gazeteciler Konfederasyonu Başkanvekili ve Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, bilgiler sunan Arslan ve Kolaylı’ya teşekkür etti. Ayrıca, EGD, BİK ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu heyeti Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunan toplantı samimi bir havada gerçekleşti.