HABER MERKEZİ

Edirne Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgen ve beraberinde müdürlükte görevli memur Süleybe Kasap'ın İpsala’da yayın yapan Yeni Gazete’ye yapmış olduğu ziyaret neticesinde muhabir Sonay Can sarı basın kartını teslim aldı.

Ülgen, daha önce gazetecilerin basın kartlarını müdürlükten aldıklarını fakat yeni bir uygulama başlatarak Edirne Merkez ve ilçelerde bulunan sarı basın kartı hak etmiş gazetecileri ve gazetelerine ziyaret gerçekleştirerek teslim ettiklerini söyledi.

Son komisyonda Edirne'de 5 gazetecinin basın kartı baş vurusu yaparak beşinin de basın kartını almayı hak ettiğini belirten Ülgen, “Bugün yeni gazete ziyaretimizde Sonay beye kartını bizzat vermek aynı zamanda gazetenizi ziyaret etmek amacı ile geldik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sonay Can da ise mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, “İlçelerde bu uygulama bir ilk oluyor. Daha önce bunu yaşamamıştık. Arkadaşlarımız Edirne'den alıyorlardı kartlarını. Bu güzel bir jest oldu. Mutluyum. Artık emekliliğimin son dönemlerinde de olsa böyle bir karta böyle bir prestije sahip olmak çok güzel bir duygu. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SONAY CAN KİMDİR?

Sonay Can, 28 Ekim 1960 tarihinde Edirne’nin Enez ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İpsala’da yapan Can, 1979 yılında İpsala Lisesi’nden mezun oldu.  1982 yılında gazeteciliğe başlayan Sonay Can, aynı yıl kayıt yaptırdığı Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1986 yılında diploma aldı. Milliyet Gazetesi İpsala muhabirliği ile mesleğe adım atan Can, Bulvar Gazetesi İpsala temsilciliğinin yanı sıra İpsala Mücadele ve Yeni Gazete’de de çeşitli haberler le yerel basında adını duyurdu. 1986 yılında Keşan’a taşınan Sonay Can, Önder Gazetesi’nde 2 yıl çalıştıktan sonara kısa dönem er olarak askerliğini yapmak için 1988 yılında Amasya’ya gitti.  Sonay Can, Aynı yıl, halen İpsala Nüfus Müdürlüğü görevinde bulunan Sevil Can ile evlendi, 1990 yılında Mine Selin adlı kız çocuğu dünyaya gelen Can, daha sonra sırasıyla Sabah Gazetesi İstanbul Dergi grubu tesislerinde vardiya amiri olarak çalıştı, ardından Keşan’a gelerek, Volkan Gazetesi’nde muhabirlik yaptı, son olarak da 2014 yılında Medya Keşan Gazetesi’nden emekli oldu.  Can, halen İpsala Yeni Gazete’de yazı yazmaya devam ediyor. İngilizce bilen Sonay Can’ın haber ve fotoğraf yarışmalarında birçok ödül ve plaketi bulunuyor.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ