HABER MERKEZİ

Başkan Bostancı ve Gaziler, düzenlenen gezilerde Boğaz Şehitliği ile Karaoğlanoğlu Şehitliği’ni ziyaret ettiler.

GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADILAR

1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı’nda yaşamını kaybeden komutanlarını ve asker arkadaşlarının kabirlerini gören Gaziler, hüzünlü anlar yaşadı ve gözyaşlarına hâkim olamadılar. Başkan Bostancı ve Gaziler, şehitlerimiz için kabirleri başında dualar okudular. Üç gün süren ziyarette, Gaziler, Kıbrıs’ın diğer bölgelerinde yer alan şehitlikleri, Kıbrıs Barış Harekâtı boyunca bizzat kendilerinin de yer aldığı çatışma alanlarını, Beş Parmak Dağlarının tepesindeki savaş günlerinden kalma hala oraya nasıl çıktığı muamma olan Türk tankını, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Doktoru Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ve çocuklarının katledildiği şu anki Kıbrıs Barbarlık Müzesi’ni, Makarios’un avukatı aynı zamanda silah tüccarı eli kanlı Türk düşmanı İtalyan Paulo Paulides’in Mavi Köşk’ünü görme fırsatını buldular.

KİRAZ FESTİVALİNE KATILDILAR

Başkan Bostancı ve Gaziler, Kıbrıs’ta geleneksel olarak düzenlenen Girne Zeytin Festivaline katıldılar. Yurtiçi ve yurtdışından birçok ziyaretçinin katıldığı festivalde renkli anlar yaşandı. Yaşayan tarih olan Gazilerimiz, festivale katılan yerli yabancı birçok ziyaretçinin ilgi odağı oldular.

CUMHURBAŞKANI İLE BULUŞTULAR 

Kiraz Festivali’nin ilk akşamında açılan sergilere katılan Başkan Bostancı ve Gaziler, K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, K.K.T.C. Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile buluştular.  Başkan Bostancı ve Gazilerimiz Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tarafından Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde ağırlandılar ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı günlerinde yaşananlarla ilgili sohbetler ettiler.

TEŞEKKÜRLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı ve tüm Gaziler, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Enez İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz’e ve emeği geçen tüm kurum, kuruluş ile şahıslara teşekkürlerini dile getirdiler. Başkan Bostancı ve Gaziler THY’nin akşam 19.00 uçağı ile Türkiye’ye dönüş yaptılar.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ