Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı Seçim Takvimi doğrultusunda köy, belde ve mahalle muhtarlıklarında 14 Mart'ta askıya çıkarılan geçici seçmen listeleri 27 Mart 2015 Cuma günü mesai saati sonunda askıdan indirilecek.

Muhtarlık bölgesi geçici seçmen listelerine yapılan itirazlar 29 Mart’ta karara bağlanacak.

7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için askıya çıkarılan geçici seçmen listelerine vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu belirten muhtarlar, “Seçmenlerden önümüzdeki seçime ilişkin çok büyük bir duyarlılık görülüyor” diye konuştu.

WEB ADRESİNDEN DE SORGULANABİLİYOR

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, isteyen vatandaşların muhtarlıklara gelmeden Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı web adresine girip kimlik numaraları ile sorgulama yaptıklarında hem kendi hanesinde hem de aynı apartmanda oturan ve oy kullanacak olan komşularının karşısına çıktığını belirtti.

ADRES DEĞİŞTİRENLER BU DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRMELİ

Web sitesinden yararlanmayan vatandaşların gayet duyarlı bir şekilde davranarak muhtarlıklara geldiğini ve gerekli kontrolleri yaptıklarını da ifade eden İşlek, “Vatandaşlarımızdan bundan sonra dağıtılacak ve askıya çıkarılacak olan seçmen listelerinde de gösterilmesini umuyor ve bekliyoruz. Listelerde ismi olmayan vatandaşlar hala var. Bazıları evlerini değiştirmişler ama adreslerini taşımamışlar. Bu durumda olan vatandaşlar daha duyarlı olup halen oturdukları yerlere adreslerini taşırsalar hem seçimlerde oy kullanabilirler hem de kendilerine gelen tebligatlar daha rahat bir şekilde ulaşır. Ama bu sefer askıya çıkan seçmen listelerinin daha önceki seçimlere göre vatandaşlar tarafından daha fazla bir duyarlılıkla kontrol edildiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

YARIN SON GÜN

Seçmen listelerinin 27 Mart Cuma günü mesai saati sonunda askıdan indirileceğine de dikkat çeken İşlek, hala kontrollerini yapmayan vatandaşların muhtarlıklara giderek bu listeleri incelemelerini bu konuda bir eksiklik varsa da bunlara gidererek yasal sütre içinde Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurmalarını istedi.