AYŞİN SEÇİL GEZER

Geçmiş, şunları söyledi: “Yatırımların yapılması için kaynak önemli ve bunun arayışı içerisindeyiz. Kaynakları etkin, verimli ve kalıcı şekilde nerelere yatırabiliriz şeklinde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu yönde komisyon çalışmaları da, yapılıyor. 80 milyonluk bütçenin 41 milyon lirasını yatırıma ayırdık. 39 milyon liralık bölüm ise zorunlu giderlere ayrılmıştır.”

KÖYLERİMİZİN SORUNLARINI BİTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Keşan bölgesine yapılacak yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Mehmet Geçmiş, sözlerine şöyle devam etti: “Kızkapan, Karacaali, Maltepe, Türkmen, Gündüzler, Türkmen, Akçeşme, Seydiköy ve Mahmutköy 2.kat asfalt kaplama yapılması için programa alındı. Ayrıca, Çamlıca’nın içme suyuyla ilgili sıkıntı vardı ve acil olarak, 150 bin liralık ödenek çıkartıldı. Bu yıl, Çamlıca’nın içme suyu için sondaj, şebeke yapımı amacıyla 250 bin liralık ödenek ayırdık. Kısacası, Çamlıca’da bu yıl içme suyu sorunu kalmayacak. Kocaali, Çelebi içme suyu için gerekli ödenek ayrıldı. İçme suyu için; Orhaniye’ye 70 bin lira, Yayla’ya 50 bin lira, Yeniçiftlik’e 100 bin lira, Mahmutköy’e 350 bin lira ayrıldı. Altıntaş, Danişment, Erikli, Yayla, Büyükdoğanca ve Seydiköy için kanalizasyon yapımı için ödenek ayrıldı. Ayrıca, bazı köylerimizde, muhtarlık binası, imam hatip evi gibi bir takım onarımlar içinde 75 bin liralık bir bütçe ayırdık. Kadıköy, Karlıköy, Yeşilköy için 1.kat asfalt kaplama yapılması amacıyla, 5 kilometreye 446 bin lira ayrıldı. Keşan-Boztepe arasındaki 9 kilometrelik yolun yapımı için 804 bin lira ödenek ayrıldı. Kısacası, Keşan’ın köylerine bu yıl ayrılan ödenek, 4 milyon 200 bin liradır. 41 milyonluk yatırımın 4 milyon 200 bin lirasının Keşan’a ayrılması çok önemlidir. Köylerimizin sorunlarını bitirmeyi amaçlıyoruz. Hatırlanacağı gibi, daha önce kapanan beldeler sorunlarıyla birlikte İl Özel İdareleri’ne devredildiler. Eğer İl Özel İdaresi kapanırsa ve belediyelere devri yapılması durumunda, sıfır sorunla biz devrin gerçekleşmesini istiyoruz.”

BÜTÜNŞEHİR YASASININ RAFA KALDIRILDIĞI İFADE EDİLİYOR

Geçmiş sözlerini şöyle tamamladı: “Ankara’dan kesin olmamakla birlikte aldığımız bilgiye göre; yapılan istatistik çalışmalarında İl Özel İdarelerin kaldırılması ve yerel yönetimlere devredilmesinin problem teşkil edeceği ortaya çıkmış. Bu çalışmalar neticesinde, örneklemeleri büyükşehirlerden almışlar. Hiçbir kırsal alanın, bütünşehirdeki hizmetlerden memnun olmadığı ortaya konulmuş. Kesin olmamakla birlikte bütünşehir yasasının rafa kaldırıldığı ifade ediliyor. İçişleri Müsteşarlığı’yla yapılan bir görüşme neticesinde bu bilgiyi aldım. Kısacası İl Özel İdarelerin kapatılmasının rafa kaldırıldığı dile getiriliyor. 30 Mart’a kadar bunun yasallaşmaması durumunda, yapı aynı şekilde devam edecektir.”